Općina Vrbje obilježila 30. obljetnicu osnutka…

Općina Vrbje obilježila 30. obljetnicu osnutka…

Iako mala i s brojnim izazovima, Općina Vrbje u protekla je 3 desetljeća postojanja, izrasla u stabilnu jedinicu lokalne samouprave koja, zahvaljujući zajedništvu, uspješnom i vrijednom radu čelništva, kao i kontinuiranom ulaganju u ravnomjeran razvoj, svakodnevno podiže kvalitetu života svojih mještana, nastojeći odgovoriti na sve njihove potrebe. Dosadašnje uspjehe kao i niz kvalitetno odrađenih projekata, mještani Općine proslavili su u prigodi Rokova, blagdana sveca zaštitnika, najsvečanijeg dana i 30 godina postojanja, jer, dobre stvari valja podijeliti s prijateljima i suradnicima, ali i podvući crtu pod realizirano, najavljujući nove ideje i planove. Učinjeno je to na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, uz prisjećanje i na sve one koji su prethodnih desetljeća u napredak Općine utkali dio sebe, čineći je prostorom dostojnim današnjeg vremena.

Prošlosti i sadašnjosti u prigodnom se govoru, nakon obraćanja predsjednika Općinskog vijeća, Milana Brkanca, dotaknuo i prvi čovjek Općine, načelnik Igor Jurišić, s pravom ponosan na sve ono što je iza, ali i ispred njih, jer, unatoč evidentnom napretku, pred njima je još puno posla. Osvrćući se na prethodnih 30 godina, načelnik je podsjetio kako je Općina Vrbje danas moderna Općina riješene prometne i komunalne infrastrukture, obnovljenih svih društvenih domova, područnih škola, ali i Općina koju odlikuje iznimno zajedništvo i snažan rad lokalnih udruga.

“Jedan od projekata na koje sam posebno ponosan je uređenje centra naselja Vrbje, sjedišta naše Općine, sa zgradom Društvenog doma u kojoj su pošta i ambulanta, čime je zdravstvena zaštita naših mještana podignuta na viši nivo, što potvrđuje i rast broja pacijenata u ambulanti. Ovu  godinu, osim toga, obilježava i iznimno značajna investicija u izgradnju multifunkcionalne zgrade u Vrbju koja će na jednom mjestu osigurati mještanima dentalnu ambulantu i ljekarnu; prostor za održavanje predškolskog programa; prostor za rad udruga, a bit će povezana s Društvenim domom. Uz niz iskoraka, moramo, na žalost biti svjesni i negativnih trendova kao i činjenice da smo u svojim počecima, davnih 90-tih, bili i Općina zahvaćena ratnim djelovanjem, što je ostavilo traga na infrastrukturi, te prije svega na demografskim trendovima, što je problem s kojim se suočavaju i daleko veće sredine. Ipak, i pored toga, u posljednjih je deset godina učinjeno jako puno na obnovi i izgradnji infrastrukture, jer općina smo u potpunosti pokrivena vodovodnom mrežom, što znači da baš svako kućanstvo ima pristup, a s nestrpljenjem očekujemo i skori početak velikog kapitalnog projekta Aglomeracije, koji će također podići kvalitetu i standard življenja. Od ostalih projekata svakako valja spomenti i vanjsku obnovu zgrade Područne škole u Sičicama koja je, uz zadovoljavanje svih pedagoških standarda uljepšala i vizuru ovog naselja,  uvođenje LED rasvjete u naselju Vrbje, završetak izgradnje pješačkih staza u naselju Bodovaljci, a snažna je potpora pružena i sportskoj infrastrukturi kroz projekt uređenja prostorija NK Bodovaljci. Uz već spomenute sve obnovljene Društvene domove, kao mjesta susreta, druženja i rada u lokalnoj zajednici, posebno sam ponosan na vrijedan rad svih naših udruga jer samo se tako kreira i sadržajan život ali i Općina po mjeri čovjeka kakvu želimo i nadalje graditi.”, rekao je, između ostalog načelnik Jurišić., piše slavonski.hr