Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj, stiže iz Slovenije

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj, stiže iz Slovenije

Veliko nevrijeme približava se Hrvatskoj iz Slovenije. Stranica Rain Alarm prikazuje ogroman oblak koji pristiže području Međimurske i Zagrebačke županije. U Sloveniji je trenutno na snazi narančasto upozorenje. Moguća je grmljavina i jaka kiša.

Foto: Rain Alarm

U četvrtak nas očekuje nastavak sunčanog i sparnog vremena, ali moguće su i mjestimične nestabilnosti. Glavnina kiše i izraženih pljuskova s grmljavinom očekuje se na zapadu i sjeverozapadu već u noći i ujutro, zatim i navečer, navode iz DHMZ-a.

– Uz dnevni razvoj oblaka lokalni pljusak je moguć u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije. Najsunčanije i uglavnom bez oborine očekuje se na krajnjem istoku i jugu zemlje – dodali su.

Foto: DHMZ

Vjetar će biti slab, a navečer umjeren, na udare i jak sjeverac. Na Jadranu umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni vjetar, u noći i bura. Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu od 22 do 27 °C. Najviša dnevna uglavnom između 30 i 35 °C.

Vrijeme za vikend i drugi tjedan

Nastavak tjedna i vikend donosi nam porast temperatura. Na Jadranu će biti sunčano vruće, pogotovo u drugoj polovici tjedna. Vikend bi također trebao biti sunčan i vruć, a čini se da nam dolazi topla fronta koja bi mogla donijeti temperature preko 35 stupnjeva, ponegdje i do 40!, prenose 24sata