Partneri podržali Plenkovića, Hrebak otkrio plan: Imamo povjerenje da će ići istim zacrtanim smjerom. Cilj je da surađujemo sa svim manjinama

Partneri podržali Plenkovića, Hrebak otkrio plan: Imamo povjerenje da će ići istim zacrtanim smjerom. Cilj je da surađujemo sa svim manjinama

Predrag Štromar je poručio da je HNS dao podršku Andreju Plenkoviću.

“Mi smo dali premijeru Plenkoviću naš mandat, Plenković će biti mandatar, a s njim smo dogovorili da će napraviti sve najbolje što je moguće u sastavu Vlade. Moramo brinuti o pravima nacionalnih manjina i sigurno će biti dogovor da SDSS bude taj koji neće biti podcijenjen.”

Veselko Gabričević (HSU) je poručio da je HSU također dao potporu Plenkoviću.

Oglasio se i Hrvoje Zekanović. “Hrvatska demokršćanska stranka daje mandat Plenkoviću da sa 76 potpisa ide kod predsjednika Milanovića.”

“Siguran sam da će Hrvatska za 4 godine biti bolja država”, dodao je.

Hrebak: Svjesni smo da se DP ne može zaobići

Dario Hrebak (HSLS) oglasio se nakon sastanka s Plenkovićem.

“Plenković kao mandatar ima podršku HSLS-a. Nama kao strankama liberalnog svjetonazora bitno je da se sve ono što smo provodili dosad da ide u istom smjeru, Plenković će dobiti našu podršku i imamo povjerenje da će ići istim zacrtanim smjerom. Cilj je da surađujemo sa svim manjinama. Svjesni smo da se DP ne može zaobići, podvrgnut ćemo se volji birača”, poručio je Hrebak, prenosi N1.

Sljedeći sastanak Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta najavljen je za utorak, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković jučer se osvrnuo i na suradnju s manjinama.

“Želimo nastaviti s našom politikom prema manjinama u smislu zaštite svih njihovih prava, programa i operativnih planova. U tome sigurno neće biti promjena, a kako će se formirati parlamentarna većina? O tome ćemo se dogovoriti u narednim danima”, rekao je Jandroković, prenio je HRT.