Ahmetović: Pupovac je sadio tikve s HDZ-om, a tko s vragom tikve sadi, o glavu ih obija

Ahmetović: Pupovac je sadio tikve s HDZ-om, a tko s vragom tikve sadi, o glavu ih obija

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović je gostovala u Newsroomu. S Domagojem Novokmetom je razgovarala o ulozi manjina u sastavljanju nove Vlade.

“Podsjetit ću vas na onu narodnu ‘tko s vragom tikve sadi, o glavu ih obija’. Upravo to se sada događa Pupovcu i izabranim zastupnicima srpske nacionalne manjine”, naglasila je Ahmetović.

“Sadili su tikve s HDZ-om, podržavali nemoralne zakone i šutili o krađi javnog novca. Nažalost, u mandatima Andreja Plenkovića, zastupnici nacionalnih manjina više su ličili na trgovce glasova nego na one koji čuvaju integritet tih glasova”, dodala je.

SDSS nisu zastupnici svih Srba u Hrvatskoj

“Danas sam čula od Pupovca da su zastupnici SDSS-a zastupnici svih Srba u Hrvatskoj, što nije i ne može biti točno, pogotovo kada znamo da je 124.000 popisanih ljudi srpske nacionalnosti, a da je SDSS na ovim izborima osvojio ukupno oko 34.000 glasova”, ističe.

Tvrdi da će Pupovac jednom zapitati samog sebe gdje mu je bila pamet da tako dugo i neargumentirano podržava Vladu Andreja Plenkovića.

“Što se tiče stranaka ljevice, nikad nije bilo upitno hoćemo li razgovarati o pravima manjina”, dodala je.

Podržavanje Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora

Podsjetila je da je cijeli skup nacionalnih manjina podržao Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora, bez da je uopće formirana većina u Saboru:

“Unatoč tome što su dva dana prije tvrdili da će pričekati da se formira saborska većina i da ima vremena da se manjine izjasne u tome. Upravo su Pupovac i nacionalne manjine, koje su tim iskakanjem i brže bolje podržavanjem HDZ-ovog kandidata, rekle koja im je cijena i koje su njihove namjere.”

“Što će biti zanimljivo, ako do toga dođe, jest vidjeti kako će Plenković biti u vlasti s onima koji su bili primjerice protiv obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, što je Plenković predstavljao kao glavnu prepreku suradnje s pro-ruskim elementima u društvu. Pro-ruskim elementima je Plenković nazivao i Domovinski pokret. Isto tako nemojmo zaboraviti kako je Plenković označavao Domovinski pokret kao platformu koja predstavlja gnijezdo mržnje”, dodala je.