Petrov poslao poruku Škorinoj sestri. Javio se još jedan mogući prebjeg

Petrov poslao poruku Škorinoj sestri. Javio se još jedan mogući prebjeg

JEDANAEST je dana od parlamentarnih izbora. I dalje traju pokušaji sastavljanja vladajuće većine.

Najviše šanse za većinu daju se HDZ-u i Domovinskom pokretu koji su prije nekoliko dana održali prvu službenu rundu pregovora. Pregovori se nastavljaju sutra. No veliko je pitanje što će biti s manjinama koje nastupaju zajedno. Bez njih nema dovoljno ruku, a DP se protivi da u većini bude SDSS. Manjine su podržale HDZ i Gordana Jandrokovića za šefa sabora. 

Paralelno traju pokušaji dosadašnje opozicije da sastavi većinu barem u saboru i promijeni nekoliko ključnih zakona. Te pokušaje predvode s jedne strane SDP-ova koalicija Rijeke pravde i s druge strane Most koji je DP-u ponudio da Ivan Penava bude šef sabora. 

Danas je došlo i do raskola među Suverenistima. Dok šef stranke Pavliček tvrdi da oni neće podržati HDZ, Vesna Vučemilović je napala Most i poručila da ona nikada neće ići s SDP-om i Možemo.

Petrov poslao poruku Vesni Vučemilović

Poruku Vesni Vučemilović iz Suverenista, koja je očito blizu tome da pretrči HDZ-u i Plenkoviću, poslali su i iz Mosta. 

“Ona dobro zna da smo mi oni koji čuvaju hrvatski identitet i jedina smo garancija da se neće provoditi lijeve anacionalne politike. Tako je bilo do sada i može biti mirna da će tako biti i dalje”, rekao je predsjednik stranke Božo Petrov.

“Svi koji su izabrani van HDZ-a su obećali narodu da će biti protiv HDZ-a. I ovdje je sve čisto i jasno. Ja znam što sam ja i kakav sam ja. Zna se što je govorila u kampanji. Lako je provjerljivo”, kazao je Miro Bulj, prenosi Nova TV. 

Zurovec: Nitko me nije dodatno zvao

Nakon što je postalo očito da je Vesna Vučemilović spremna pretrčati HDZ-u i Plenkoviću, počelo se špekulirati da bi 76. ruka te HDZ-ove i DP-ove većine mogao biti Fokusov Dario Zurovec.

On kaže da ga nitko nije dodatno zvao, osim medija koji su htjeli provjeriti tu informaciju, javlja RTL. 

Podsjetimo, predsjednik Fokusa Davor Nađi u nekoliko je navrata tijekom kampanje izričito rekao da Fokus neće s HDZ-om, no u sabor je ušao gradonačelnik Svete Nedelje Zurovec, koji tu mogućnost ipak nije potpuno isključio. Zbog toga je navodno došlo i do sukoba između Nađija i Zurovca. , prenosai index.hr