Donesen cijeli niz novih antikorona mjera za Istarsku županiju…

Donesen cijeli niz novih antikorona mjera za Istarsku županiju…

Predstavnici trgovačkih centara i lanaca odazvali su se sastanku sa istarskim županom Fabriziom Radinom, pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem, načelnikom Stožera Dinom Kozlevcem i ravnateljem ZZJZIZ Aleksandrom Stojanovićem, na kojem je dogovoreno da se ponovo moraju pridržavati svih mjera zaštite koje je objavio HZJZ krajem svibnja.

-To znači da prodavači obavezno moraju biti zaštićeni maskama, da se mora ograničiti broj kupaca koji istovremeno boravi u prostoru trgovina, da na ulazu moraju biti istaknuta upozorenja o držanju fizičke distance i ograničenjima, dezinfekcijska sredstva također, a nova je mjera da i svi kupci moraju nositi zaštitne maske. Isto vrijedi i za putnike u javnom prijevozu, dakle, i u autobusima, i u taksi vozilima, koji ne smiju primiti putnika ukoliko nema zaštitnu masku. To je druga mjera koju smo donijeli. Dozvolit ćemo jedan određeni period prilagodbe, ali molili bismo sve građane da se počnu pripremati na ove mjere, poručio je Kozlevac.

Treća obvezujuća odluka odnosi se na gradske tržnice na otvorenim i zatvorenim prostorima na kojima također prodavači moraju nositi zaštitne maske i držati distancu među kupcima kojima je na otvorenim tržnicama preporučeno da nose maske, a u zatvorenim prostorima je to obavezno. Kako doznajemo, u narednim danima biti će donijete i druge odluke koje će uključivati ovakve preventivne mjere, a prve na redu su one za ugostiteljske objekte i sve događaje na otvorenom i zatvorenom. U toku današnjeg dana očekuje se i donošenje odluke o novom režimu na granicama za dolaske iz susjednih zemalja na istoku. Piše: Glas Istre

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex