Hajdaš Dončić “Nedopustivo je da osoba koja ni dan danas nije sigurna je li Dubrovnik hrvatski grad bude pozvana na summit”

Hajdaš Dončić “Nedopustivo je da osoba koja ni dan danas nije sigurna je li Dubrovnik hrvatski grad bude pozvana na summit”

Predsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić rekao je što misli o nepozivanju predsjednika Milanovića na summit Ukrajine i zemalja jugoistočne Europe u Dubrovniku.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski domaćini su 3. sastanka na vrhu Ukrajina – Jugoistočna Europa, koji se danas održava u Dubrovniku.

Na summit je pozvan i srbijasnki predsjednik Aleksandar Vučić.

To je u Saboru komentirao SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić. 

“Nedopustivo je da osoba koja vjerojatno ni dan danas nije sigurna je li Dubrovnik hrvatski grad bude pozvana na summit u taj isti Dubrovnik, a da izravno izabran predsjednik Republike Hrvatske na taj isti skup nije pozvan. To govori prije svega o okupiranosti institucija i jednoj nesuradnji između sukreatora vanjske politike i to je definitivno sramota za Republiku Hrvatsku”, izjavio je.

Podsjetimo, odaziv visokih dužnosnika zemalja regije na treći po redu samit Ukrajina – Jugoistočna Europa, kako se doznaje, najveći je dosad.

Najavljen je dolazak Aleksandra Vučića, predsjednice Slovenije Nataše Pirc Musar, predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i predsjednice Kosova Vjose Osmani, te petero premijera: grčkog Kiriakosa Micotakisa, bugarskog Dimitra Glavčeva, albanskog Edija Rame, sjevernomakedonskog Hristijana Mickoskog i predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto.

Turska, Rumunjska i Moldavija bit će predstavljene na razini ministara vanjskih poslova., prenosi N1