Održana 20. po redu dodjela nagrada izvrsnim učenicima

Održana 20. po redu dodjela nagrada izvrsnim učenicima

Održana je 20. po redu dodjela nagrada “Oskar znanja” najboljim hrvatskim učenicima za postignute vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Više od 480 učenika osnovnih i srednjih škola nagrađeno je Oskarom znanja za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu te osvojene medalje na međunarodnim natjecanjima.

Oskar znanja organizira Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i mladih. Ovogodišnja dodjela održana je u prostorijama Zagrebačkog velesajma, a dodjelu su upriličili ministar Radovan Fuchs, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje Vesna Šerepac, te predsjednik Hrvatske zajednice županija, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.

U uvodnom obraćanju župan Marušić je u ime Hrvatske zajednice županija čestitao svim dobitnicima Oskara znanja: “Uz čestitke učenicima, posebne čestitke upućujem učiteljima, mentorima, ali i roditeljima svih nagrađenih učenika. Koristim priliku da čestitam 150. obljetnicu djelovanja Agencije za odgoj i obrazovanje. Hvala vam što potičete izvrsnost, a vama učenicima hvala što nas činite ponosnima.”