Visoki dužnosnik HDZ-a: Bartuličini uvjeti za podršku? Ne treba shvatiti previše ozbiljno

Visoki dužnosnik HDZ-a: Bartuličini uvjeti za podršku? Ne treba shvatiti previše ozbiljno

– Ne bih komentirao nastup zastupnika Bartulice jer smo mi s pregovaračkim timom Domovinskog pokreta jučer obavili službene razgovore o formiranju nove saborske većine i nove Vlade. I ništa od stvari koje je Bartulica danas nabrajao ja nisam čuo od njihovih ovlaštenih pregovarača. Uostalom, to je njihova stvar i neka to riješe među sobom, ja se neću petljati u njihove unutarstranačke odnose – rekao je Jutarnjem listu visoki dužnosnik HDZ-a od kojeg su zatražili komentar današnjeg istupa DP-ova saborskog zastupnika Stjepe Bartulice u kojem je poručio da to što je dao svoj potpis Andreju Plenkoviću da bude mandatar nove Vlade ne znači da će automatski podići ruku kada se u Saboru bude glasalo o povjerenju novoj Vladi i Plenkoviću kao novom premijeru.

Podsjetimo, Bartulica je danas poručio kako će podržati Plenkovićevu Vladu tek nakon što u koalicijski sporazum HDZ-a i DP-a uđe nekoliko njemu iznimno važnih stavki – među ostalim i osnivanje Muzeja žrtava komunističkog terora!

– Ideološka kolonizacija Hrvatske će prestati, neće se više nastaviti. To znači da će iz škola nestati svaki sadržaj koji upućuje na rodnu ideologiju kao i ostali pokušaji indoktrinacije djece. Zadnje što nam treba je da se djecu zbunjuje u javnom školstvu. Neprihvatljivo je da ljudi hrvatskog podrijetla godinama čekaju da dobiju dokumentaciju potrebnu za rad u domovini. To će se promijeniti, tražit ćemo otvaranje novih konzularnih ureda u zemljama Južne Amerike. To mora eksplicitno ući u koalicijski sporazum. A što se kulturne politike tiče, inzistiram na tome da se u Zagrebu osnuje muzej koji će biti posvećen žrtvama komunističkog terora. Hrvatska nije provela lustraciju za razliku od drugih zemalja u srednjoj Europi i moramo napraviti minimum minimuma da bi mladi saznali istinu o tom razdoblju. To treba ući u koalicijski sporazum. U okviru kulturne politike će se naći sredstva – rekao je Bartulica.

Izvor iz vodstva HDZ-a rekao je za Jutarnji list kako “neće ulaziti u njihove unutarstranačke odnose”, ali i da današnji Bartuličin nastup ne treba shvatiti previše ozbiljno.

– Nemojmo zaboraviti da je gospodin Bartulica kandidat na listi Domovinskog pokreta na izborima za Europski parlament. Stoga njegove javne nastupe treba gledati i u tom kontekstu, jer europski su izbori za samo mjesec dana – kaže izvor Jutarnjeg.