Plenković predstavio kandidate za EU izbore: “Ovo je do sada naša najjača lista”

Plenković predstavio kandidate za EU izbore: “Ovo je do sada naša najjača lista”

HDZ je održao sjednice Predsjedništva i Nacionalnog odbora nakon kojih predstavljaju kandidate i izborni program za nadolazeće izbore za Europski parlament.

HDZ predstavlja kandidate i program za europske izbore. Nositelj EU liste je Andrej Plenković, koji bi nakon postignutog dogovora oko sastavljanja parlamentarne većine u domovini, mogao pojasniti što planira sa svojim europskim mandatom kojeg će vrlo izvjesno i osvojiti. 

Prilikom predstavljanja liste, Plenković je rekao kako mu je privilegija biti nositelj liste s ljudima koji su se do sada u svojem radu dokazali kao oni koji su učinili Hrvatsku ovako utjecajnom u Europi.    

“Ovo je po meni najjača lista koju smo do sada imali”, rekao je i naglasio niz strateških postignuća koje je Hrvatska do sada na europskom planu ostvarila. 

“Mi smo danas iskusna vlada s iskusnim ministrima, postali smo akteri koji vrlo učinkovito znaju doći do rezultata, ne zatvaranjem vrata, nego otvaranjem, dijalogom i uključivosti koje je omogućilo da ostvarimo sve naše strateške ciljeve”, ponovio je. 

Izbori za Europski parlament održavaju se 9. lipnja, a osim Plenkovića na prvom mjestu, na listi HDZ-a nalaze se između ostalog i dosadašnji europarlamentarci Dubravka Šuica, Davor Ivo Stier, Karlo Ressler, Željana Zovko, Sunčana Glavak, Tomislav Sokol te Marijana Petir

Golemi i grandiozni uspjeh

“Možda svi i nisu u potpunosti svjesni koliko smo golemi, koliko smo grandiozni uspjeh postigli. Ostvarili smo ono što nitko prije nas nije uspio. Tri puta uzastopno pobijedili na parlamentarnim izborima!”, pohvalili su se na Facebooku nakon predsjedništva. 

“Naša Vlada, predvođena premijerom Andrejom Plenkovićem i u trećem mandatu zaredom nastavit će razvijati zemlju i povećavati broj radnih mjesta, BDP i primanja hrvatskih građana! A pobijedit ćemo i na europskim izborima!”, poruka je s Predsjedništva HDZ-a.

Plenković je prilikom predstavljanja liste u travnju rekao kako to pobjednička lista onih koji stvarno rade za Hrvatsku, a za svoju poziciji na vrhu rekao je da je tek podrške kandidatima., prenosi dnevnik.hr