Nina Skočak: Javila sam se svim našim zastupnicima i nitko me nije primio za staž

Nina Skočak: Javila sam se svim našim zastupnicima i nitko me nije primio za staž

“PO MEDIJIMA se provlači da sam influencerica, no to je daleko od realnosti”, poručila je Nina Skočak, Zagrepčanka koja se kandidirala za Europski parlament. Snimila je video za svoje pratitelje na TikToku u kojem je otkrila nepoznate informacije o sebi.

“Bok, ja sam Nina, potencijalno jedna od najmlađih hrvatskih političarki”, započela je i otkrila da je paralelno studirala novinarstvo i politologiju i dobila tri dekanove nagrade. Magisterij politologije upisala je u Bruxellesu gdje je ostala živjeti i raditi, a nedavno je tu kupila i stan.

“Kad sam došla u Bruxelles, javila sam se svim našim zastupnicima i nikad me nitko nije primio na staž. Prijavila se tako na službeni staž Europskog parlamenta koji se zove Schuman i tamo sam dobila iz prve stipendiju”, opisala je.

S 18 godina bila u SDP-u

Nakon toga je dobila posao za jedno savjetodavno tijelo Europske komisije gdje i sada radi. “Mi okupljamo znanstvenike koji savjetuju članove komisije”, objasnila je. Uz svoj posao, Nina je, priča, i poduzetnica. “Imam svoj obrt u Zagrebu za društvene mreže”, otkrila je.

@ninaskocak

Po medijima se samo provlači da sam influencerica, no to je daleko od realnosti. Iskreno niti ne znam zašto se influenceri percipiraju toliko negativno. :/ Većina ljudi koja radi taj posao su toliko divni i uistinu profesionalci #tiktokbalkan #zagreb #ninaskocak #gettoknowme #skincare #asmr

♬ Aesthetic Vibes – sxldi

Politikom se, kaže, na neki način bavi cijeli život. Bila je potpredsjednica Vijeća učenika Grada Zagreba u srednjoj školi, a s 18 godina se aktivirala u Forumu mladih SDP-a. “Nije mi se baš svidjelo, pogotovo način na koji postupaju s mladima, pa sam se brzo udaljila.”

“Ovih je dana teško imati idole, ali ti si moj”, “Kraljica, “Navijam za tebe”, “Gledala sam te na TV-u, bila si super”, “Mlada, sposobna, inteligentna, proaktivna žena. Nina, sretno, moj glas imaš”, “Čudo od žene”, samo su neki od komentara ispod njezine objave., piše index.hr