Super recept: Napravite pjenasti čokoladni desert koji svi vole

Super recept: Napravite pjenasti čokoladni desert koji svi vole

Nije puding, a nije krema, ova pjenasta čokolada jedinstvene je teksture, a osim što je možete pronaći u trgovinama, možete je napraviti kod kuće. Pronašli smo odličan način pripreme

Čokoladni deserti nezamjenjiv su užitak nakon ručka i odraslima i djeci, a među nebrojeno mnogo vrsta čokoladnih zalogaja malo tko ne voli mousse. Nije puding, a nije krema, ova pjenasta čokolada jedinstvene je teksture, a osim što je možete pronaći u trgovinama, možete je napraviti kod kuće. Danas istražite recept koji vam nabolje odgovara pa napravite za ukućane čokoladno iznenađenje. Možete uključiti i mališane u pripremu, da nauče nešto novo i zaslade se. 

Mi vam donosimo recept za jednu varijantu čokoladnog moussea za koji su vam potrebna samo dva sastojka – čokolada i voda. Na prvu se čini nemogućim pretvoriti komad crne čokolade i malo vode u prefini, kremasti čokoladni mousse, no moguće je ukoliko znate što treba napraviti. 

– Izmislio sam to, ali bilo je toliko lako da me je malo sram – rekao je Hervé Ovo, autor knjige ‘Molecular Gastronomy: Exploring the Science of Flavor’ (Molekularna gastronomija: Istraživanje okusa) za časopis Wired i dodao da je trik u pravilnom omjeru vode i masnoće te u pripremi u vrlo hladnoj posudi – tada miksanjem dolazi do stvaranja teksture šlaga. 

Potrebno vam je:

  • 230 g crne čokolade, sa 70 posto kakaa
  • 3/4 šalice vode (šalica od 2,4 dl)
  • kockice leda za hlađenje

Postupak:

Otopite čokoladu u vodi, ohladite je u ledenoj kupelji – u veću posudu stavite puno leda i vodu – u to uronite otopljenu čokoladu i miksajte dok ne dobijete fini mousse. I to je sve. Raspodijelite u posudice i po želji dodajte malo šlaga na vrh. 

Savjet: Pazite koliko dugo miksate smjesu jer o tome ovisi gustoća. Najbolji način je miješati ručno pjenjačom i prestati kada je tekstura kao kod pudinga. Kasnije će se još stisnuti. Piše 24sata.