Ove namirnice nikad ne smijete staviti u blender

Ove namirnice nikad ne smijete staviti u blender

Jeste li ikada imali blender koji je izdržao samo nekoliko godina? Ako se nađete u situaciji da mijenjate blendere više nego što biste željeli, to bi moglo biti zato što određena hrana oštećuje oštricu i strojeve.

Većina ljudi pretpostavlja da u blender možete staviti bilo što, ali postoje drugi uređaji koji su prikladniji za određenu hranu, poput procesora hrane, uronjenih blendera i mlinaca za kavu. Kako biste osigurali da vaš blender izdrži test vremena, izbjegavajte ga koristiti s ovim stvarima.

Vruće tekućine ili hrana

Jeste li ikada vidjeli recept za juhu koji vam kaže da sve stavite u blender kako biste dobili glađu konzistenciju? Stavljanje vrlo vrućih sastojaka u blender ne samo da vam može opeći ruke, već može uništiti i vaš aparat. Potopni blender izvrstan je uređaj za izbjegavanje blendera u potpunosti, ali ako ga nemate, jednostavno stavite vruće sastojke u zdjelu dok se ne ohlade.

Zrna kave

Evo o čemu se radi: tehnički biste mogli koristiti blender kao mlinac za kavu, ali to nije mudar izbor. To je zato što će s vremenom miješanje grubih zrna kave otupiti oštrice blendera, prenosi Real Simple.

Led

Slično kao i kod zrna kave, led se ne smije stavljati u blender jer bi mogao oštetiti aparat, otupiti oštrice i led se neće pravilno zdrobiti. Ali što je s dodavanjem leda u smoothieje i kašice? Iznimka jer će ostali sastojci pomoći u razbijanju leda, samo pazite da ne preopteretite blender

Suho voće

Kad se radi o stavljanju voća u blender, uvijek je najbolje svježe ili smrznuto. Kožasta, žilava tekstura sušenog voća u kombinaciji s ljepljivom unutrašnjosti recept je za katastrofu.

Krumpir

Ovo može biti šokantno, ali stavljanje krumpira u blender je veliko ne. U roku od nekoliko minuta od miješanja pečenog krumpira, škrob i tekućina stvorit će teksturu poput gume.

Bademi (i drugi orašasti plodovi)

Cijeli orašasti plodovi mogu nepopravljivo oštetiti vaš blender. Kada radite biljna mlijeka od nule, ključno je namočiti orašaste plodove u vodi kako bi omekšali prije miješanja. Ako trebate sitno mljevene orašaste plodove poput badema ili indijskih oraščića za salate ili deserte, najbolje je da ih grubo nasjeckate nožem., prenosi N1