Kažu da je ovo hrana koja liječi mamurluk…

Kažu da je ovo hrana koja liječi mamurluk…

Neki od nas znaju pretjerati večer prije, pa kako kaže stara poslovica, nakon ‘večeranja’ vina sutra pijemo vodu. No voda, iako nas hidrira i pomaže nam, nije dovoljno da nas izvuče, ako smo baš zaglibili, već će nam svakako dobro doći i neka hrana. E pa, što jedu diljem svijeta, saznali smo na portalu Daily Mail, gdje su neki food-blogeri i kuhari otkrili svoja najbolja jela za suzbijanje mamurluka, prenosi Punkufer.

Ti hoeh koe (kolač od svinjske krvi), Tajvan

Ova autentična ulična hrana radi se od svinjske krvi i riže, zatim se dodaju začini, a sama hrana poslužuje se na štapiću. Prodaje se ujutro svježa, a pomaže kod mamurluka jer je bogata željezom. Iako u najmanju ruku zvuči zastrašujuće i na prvu ćete odmahnuti rukom, Tajvanci to itekako konzumiraju…

Menudo (tripice), Meksiko

Gulaš od tripica smatra se snažnim eliksirom protiv mamurluka. Papreni temeljac i mekane tripice sjajna su kombinacija te čine veličanstveni comfort food. Kako i među nama ima velikih ljubitelja tripica, ovo bismo svakako rado probali.

Prairie oyster, EngleskaTekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci su: žumanjak jajeta, Tabasco, Worcester umak, rakija i ocat, a taj miks ‘pića’ treba popiti u jednom gutljaju. U drugoj verziji sadrži samo sirovo jaje, crvenu papriku i Worcester. Bilo kako bilo, za obje verzije potrebna je hrabrost.

Špageti aglio e olio e pepperoncino, Italija

Ovo jednostavno i prefino jelo pravi je comfort food za sve Talijane. Špageti skuhani al dente preliveni kremastim umakom koji sadrži češnjak, papar i parmezan riješit će i probleme najtvrdokornijeg mamurluka.

Khao dtom (tajlandska juha od riže), Tajland

Sastoji se od riže kuhane na pari koja se krčka u blagom temeljcu začinjenom sojom i bijelim paprom a onda se u jelo dodaju češnjak, prah čilija, mladi luk i đumbir. Ovo jelo diže iz mrtvih.

Francesinha, Portugal

Jelo karakteristično baš za okolicu Porta zapravo je izuzetno bogat sendvič. U sendviču se nalaze kobasica i slanina, a na vrhu je srednje pečen biftek, preliven je topljenim sirom i na kraj uronjen u umak od paradajza i piva. Poslužuje se s krumpirićima. I da, ovo bome – zvuči sjajno.