ČUVALA NEVINOST DO 39. PA UMRLA OD SIDE ČIM JE SPAVALA S NJIM: Smatrali su je božanstvom, ljubav joj je presudila

ČUVALA NEVINOST DO 39. PA UMRLA OD SIDE ČIM JE SPAVALA S NJIM: Smatrali su je božanstvom, ljubav joj je presudila

Legendarna izraelska pjevačica Ofra Haza bila je jedna od najljepših i najslavnijih, a u rukama je imala sve o čemu mnoge žene sanjaju. Ljepota, slava, novac i uspjeh samo su dio njezina života, a unatoč svemu – završila je tragično.

Potječe iz vrlo siromašne useljeničke obitelji jemenskog podrijetla. Rođena je kao deveto i ujedno najmlađe dijete u svojoj obitelji, 1957. godine. Spoj talenta, truda i ljepote uzdigao ju je u zvijezde i oslobodio okova siromaštva i bijede. Unatoč slavi i bogatstvu, Ofra je ostala prizemna, odana svojoj obitelji, visoko moralna i religiozna, što je dovelo do toga da je u svom rodnom Izraelu doživljavaju kao neku vrstu božanstva i legende.

Naime, bila je jedna od rijetkih koja je strogo čuvala svoju nevinost, a muškarcu svog života poklonila ju je kada je imala 39 godina.

Živjela je mirno, bez ijedne mrlje u karijeri, bez kompromitirajućih fotografija s muškarcima, bez trunke skandala. Naprotiv, Haza je bila poznata kao žena u stalnoj potrazi za velikom ljubavi, odlučna ostati djevica do svoje prve bračne noći. Brojni udvarači i udvarači nisu joj bili zanimljivi, a čvrsto je vjerovala da će joj Bog pokazati muškarca njezina života. ‘Princ na bijelom konju’, barem je tako vjerovala, stigao je za lijepu Židovku tek u 39. godini u liku biznismena Doron Ashkenazija.

Nažalost, iako se o njezinom kratkom braku ne zna mnogo, izvjesno je da ju je suprug zarazio AIDS-om, što je posredno utjecalo na njezinu preranu smrt. Ofra je tragično preminula 2000. godine od posljedica upale pluća uzrokovane virusom HIV-a. Njezini posljednji dani bili su obilježeni velikom boli. Zbog ljubavi s pogrešnim muškarcem, njezin je anđeoski glas prerano umro, piše Stil.