Srpska pravoslavna crkva se oglasila nakon vijesti da Porfirijev Instagram vodi Vlada Srbije

Srpska pravoslavna crkva se oglasila nakon vijesti da Porfirijev Instagram vodi Vlada Srbije

Srpska pravoslavna crkva (SPC) priopćila je danas da je za profil na Instagramu patrijarha Porfirija zadužena isključivo Informativna služba Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Kako je navedeno u službenom priopćenju SPC-a, isključivo Informativna služba SPC zadužena je za objavljivanje na društvenim mrežama i nitko drugi „s tim poslovima nema ni posredne, ni neposredne veze“, piše Nova.rs.

“Povodom neistinitih informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama, a prenijela ih jedna medijska kuća, a u vezi sa službenom profilima Patrijarha srpskog Porfirija na društvenim mrežama, obavještavamo javnost da je za upravljanje profilima Njegove Svetosti Patrijarha, kao i svih patrijaršijskih glasila, isključivo nadležna Informativna služba Srpske Pravoslavne Crkve i da nitko drugi s tim poslovima nema ni posredne ni neposredne veze“, navedeno je u priopćenju.

Dodali su da jedino što je točno u vezi s navedenim objavama je da je Informativna služba SPC-a ovih dana kod ovlaštenog zastupnika tvrtke Meta pokrenula postupak verifikacije patrijarhovog Facebook profila u cilju dobivanja plave kvačice, imajući u vidu činjenicu da na toj platformi postoji niz lažnih profila koji uzurpiraju ime i titulu Patrijarha srpskog.

Podsjetimo, Ljuban Kovačević, zaposlenik na Pink TV-u i osoba zadužena za vođenje Instagram profila SPC Porfirija, rekao je da su zaposleni u Vladi Srbije delegirani i zaduženi za verifikaciju profila srpskog patrijarha.

To znači da se postovi ne objavljuju bez odobrenja Vlade Srbije, konkretno savjetnice ministra Miloša VučevićaDijane Stanisavljević.