MAJA ĐEREK: ‘Pročelnice često nisu bile na radnom mjestu, nego na putovanjima koja nisu donijela korist Splitu’

MAJA ĐEREK: ‘Pročelnice često nisu bile na radnom mjestu, nego na putovanjima koja nisu donijela korist Splitu’

Maja Đerek, suspendirana pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu i najpoznatija zviždačica, osvrnula se na članak u kojem problematiziramo putovanja djelatnika Banovine.

– Moram reći da ja nisam bila niti na jednom službenom putovanju. U  sedam mjeseci bila sam u Zagrebu na službenom sastanku i vratila se isti dan – kaže.

Uz to, navela nam je, učestalo je ukazivala na ovu problematiku jer pročelnice često nisu bile na svom radnom mjestu, nego na putovanjima pa se posao nije mogao obaviti.

– Osim toga, rekla sam da im neću više potpisivati ni police putnih osiguranja, koje su bila nadležnost mog odjela. Upravo zato što sam po policama shvatila da su često na putovanjima, da se posao ne odrađuje i da je cijeli sustav donošenja odluka neadekvatan – otkrila nam je.

Napominje kako se uvijek radilo o istim osobama, a koliko vidi, Grad Split nije imao ikakve koristi od tih putovanja. 

– Recimo, za vrijeme afere Noštromo, pročelnica Grgić je bila u Grčkoj i nije poznato kako je mogla biti upoznata ili obaviještena o bilo čemu, a pogotovo nije mogla adekvatno reagirati – zaključila je Đerek., piše dalmatinski