Milanović ponovno oštro po Grčkoj: “Radi se o jednoj političkoj svinjariji. Ovo nije pravna država”

Milanović ponovno oštro po Grčkoj: “Radi se o jednoj političkoj svinjariji. Ovo nije pravna država”

Predsjednik Zoran Milanović u utorak je u Gorskom kotaru gdje se obilježava 30 godina Općine Lokve.

Zoran Milanović u posjeti je općini Lokve u Gorskom kotaru gdje sudjeluje na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Lokve povodom obilježavanja 30 godina Općine., javlja dnevnik.hr

Predsjednik se u prigodnom obraćanju prisjetio djetinjstva i uspomena koje ga vežu za ovaj kraj i gdje se često, kako kaže, vraćao. “Nikada nisam mogao niti sam htio obrisati iz sjećanja ljepote ovoga kraja“.

Naglasio je kako je tada ovdje živjelo puno više stanovnika te se prisjetio malog broja dobrih ljudi koji su obranili našu zemlju. Istaknuo je i da moramo “prestati kukati da smo mali i da nismo jaki”. 

Oštro o situaciji u Grčkoj

Milanović je komentirao angažman hrvatski vlasti u Grčkoj, te rekao kako Vladi nije jednostavno. “Plenković je tri dana kasnije rekao isto što sam rekao i ja. I njemu su sumnjive te inkriminacije i mi još čekamo da vidimo za što ih se tereti. Habeas corpus je u slučaju ovih naših baraba grubo prekršen. Oni su tamo skupili sve hrvatske navijače i strpali ih u zatvor”. 

“To treba javno reći, imaju pet dana, odvoji žito od kukolja, onima koji su krivi sudi, a ostale pusti. Ovo je jedna politička farsa u kojoj vlada mora dokazati da će učiniti sve što može, a ne može puno”, naglasio je Milanović i ponovio da su “oni tamo ratni zarobljenici”. 

“Onda nek ih tretiraju prema pravilima ratnog prava. Onda ćemo ih zamijeniti. Onda ćemo mi skupiti 100 Grka jer su bacali papiriće”, kazao je Milanović i rekao kako oni nisu išli “dole” s namjerom da ubiju navijača niti su nosili oružje jer ne bi mogli prijeći granicu.

“Radi se jednoj političkoj svinjariji. Nek’ to prevedu na grčki. U početku paziš što govoriš da ljudima ne naškodiš, ali već su im naškodili. Prošla je faza kad su trebali pokazati da su pravna država. Ovo nije pravna država. Ovo što se radi je tema za europski parlament. Gdje je sada europski parlament? Gdje su naši europarlamentarci? Al glavno da lovica sjeda”, zapitao se predsjednik.

Milanović je rekao i da bi reagirao drugačije. “Da ovdje dođe 100 navijača Crvene zvezde i da naprave isto, ja bi se prvi zalagao da ih se što prije riješi uz zabranu ulaza, ali ne možeš ljude držat u kampu. 

Milanović je naglasio kako mu je drago da se složio s Plenkovićem. “To su naši ljudi, naši mangupi, nisu ratni zločinci”. Ne vidi ništa sporno što su ministri posjetili navijače te je kazao kako je to njihov posao.