FOTO ! Uz Šimu Jovanovca i njegove goste završilo ovogodišnje izdanje Novogadiškog glazbenog ljeta…

FOTO ! Uz Šimu Jovanovca i njegove goste završilo ovogodišnje izdanje Novogadiškog glazbenog ljeta…

Održano je još jedno Novogradiško glazbeno ljeto, ponajprije glazbena manifestacija oko koje se u proteklih 27 godina, iz godine u godinu povećavali popratni sadržaji. Potvrdilo se i ove godine da je to turistička i zabavna, ali i gospodarska manifestacija koja je u kolovozu  Novo Gradišku ucrtala u kartu  najpoznatijih turističkih destinacija, u Slavoniji, Hrvatskoj i regiji. 

Organizatori, Grad Nova Gradiška i Turistička zajednice Grada Nova Gradiška, mogu biti više nego zadovoljni. Osim što je poslužilo vrijeme organizacija je bila besprijekorna, pa su tisuće posjetitelja iz novogradiškog kraja i šire mogli četiri dana uživati u glazbi  za svačiji ukus i dobro se zabaviti. Treba  ponoviti ono što su na prigodnom otvaranju rekli direktorica TZ  Dinka Matijević i  gradonačelnik Vinko Grgić, a to je  da bez brojnih  pojedinaca i kotačića koji su činili ukupnu organizaciju ovu manifestaciju ne bi bilo moguće organizirati. Odnosi se to  od Organizacijskog odbora i studenata,  do djelatnika Gradske uprave i Turističke zajednice i brojnih drugih. Velike zasluge idu ekipi Motionplay Agencije, Policijskoj postaji Nova Gradiška, Javnoj vatrogasnoj postrojbi i dobrovoljnim vatrogascima iz Nove Gradiške i Ljupine i  zaštitarskoj službi. Dodajmo da je nakon svake  glazbene noći trebalo počistiti središte grada što su činili djelatnici Ekokonga i Odlagališta. 

Raznih sadržaja i zabave bilo je za sve uzraste, počevši od djece. Organizirali su ih gradske ustanove  POUMAR, Gradska knjižnica i Gradski muzej. Na svoje su i ove godine došla opća poljoprivredna gospodarstva i obrti  koji su  nudili svoje proizvode i gastronomsku ponudu. 

Veoma važna karika, koju ističu organizatori, u organizaciji Novogradiškog glazbenog ljeta  su sponzori bez kojih bi, kako navode  na  novogradišku glazbenu pozornicu  bilo teško dovesti domaće, ali i  glazbene zvijezde iz regije, te organizirati brojne druge sadržaje.  

O ovogodišnjem Novogradiškom glazbenom ljetu bit će još govora iako je gradonačelnik Vinko Grgić, već narednih dana najavio sastanak Organizacijskog odbora i početak priprema  za Novogradiško glazbeno ljeto 2024. godine. Vjerujemo da će i ono biti organizirano na zavidnom nivou koji priliči ovoj manifestaciji kao najpoznatijoj i najvećoj domaćoj OPEN AIR manifestacija na kontinentu., piše cajtung

FOTO: DEMOSMEDIA I GRAD NOVA GRADIŠKA