VIDEO Procurila snimka na kojoj ruski general izvodi striptiz

VIDEO Procurila snimka na kojoj ruski general izvodi striptiz

SNIMKA koja prikazuje ruskog generala kako izvodi striptiz procurila je na internet nakon što je pod njegovim nadzorom teško oštećen jedan od moskovskih špijunskih zrakoplova.

Na snimci dugoj 44 sekunde, koja se proširila Telegramom, general-pukovnik Aleksandar Matovnikov pleše gol uz glazbu. Poruka objavljena uz video optužuje ga da je “strastveni poznavatelj restorana i dama u Minsku”.

Dodaje se da “voli odgovornost za donošenje odluka prebaciti na svoje podređene časnike. General je više uključen u kreiranje sličnih videosadržaja za svoje djevojke”.

General-pukovnik Matovnikov trenutačno je zamjenik načelnika ruskih kopnenih snaga, s odgovornošću za vojnu prisutnost u Bjelorusiji. Bivši je član utjecajnog moskovskog Vijeća sigurnosti i služio je kao Putinov čovjek u Sjevernokavkaskom federalnom okrugu, strateški važnoj regiji za Rusiju.

“Tradicionalna taktika osramoćivanja protivnika”

Taktika osramoćivanja protivnika objavljivanjem kompromitirajućeg sadržaja tradicionalna je metoda koja se koristi u Rusiji, piše britanski Telegraph.

“Curenjem videa vrlo se vjerojatno želi dodatno osramotiti Matovnikova zbog operativnih propusta koji su navodno omogućili bjeloruskim partizanima da jučer napadnu zračnu bazu Mačulišči u blizini Minska i oštete zrakoplov A-50”, rekao je vojni povjesničar.

Video je objavljen nakon što su bjeloruski protuvladini aktivisti preuzeli odgovornost za, kako su rekli, napad dronom na ruski vojni zrakoplov u blizini Minska. Aleksandr Azarov, čelnik protuvladine organizacije BYPOL, na Telegramu je preuzeo odgovornost za napad na ruski izviđački zrakoplov A-50.

Oštećen moćni špijunski avion

BYPOL je rekao da su u nedjeljnom napadu oštećeni prednji i središnji dijelovi zrakoplova, kao i njegov radar i antena, u zračnoj bazi Mačulišči u blizini bjeloruskog glavnog grada Minska. Azarov je rekao da je operacija pripremana nekoliko mjeseci.

Avioni A-50 ne nose nikakvo oružje te su veliki i spori. Opremljeni su radarima vrlo velikog dometa motrenja, mogu otkrivati protivničke letjelice, balističke i krstareće projektile na vrlo velikim udaljenostima. Zbog toga što lete na nekoliko tisuća metara njihovi radari praktički da nemaju radarsku sjenu te mogu otkriti i pratiti ciljeve koji lete jako brzo na vrlo malim visinama. 

Osim što otkrivaju ciljeve, leteći radari služe i kao zapovjedna sjedišta iz kojih operateri navode borbene letjelice na ciljeve. Kod najsuvremenijih letećih radara podaci se automatski prenose u zapovjedna sjedišta protuzračne obrane, čime se PZO obrani značajno povećava efikasnost.

Sabotaže u Bjelorusiji i pograničnim ruskim regijama

Od početka ruske invazije na Ukrajinu prije godinu dana bilo je nekoliko sabotaža u Bjelorusiji i u ruskim regijama koje graniče s Ukrajinom, posebno na željezničkom sustavu.

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko nije izravno sudjelovao u ratu Rusije protiv Ukrajine, ali je dopustio njezinim snagama da koriste teritorij na početku invazije. Rusija i Bjelorusija uspostavile su zajedničku vojnu jedinicu u Bjelorusiji i održale brojne vježbe. Određeni broj ruskih ratnih zrakoplova i zrakoplova za rano upozoravanje i kontrolu raspoređen je u Bjelorusiji., prenosi index.hr