Grčkoj prijete na tisuće ovrha. Tsipras traži obustavu dražbi kuća i stanova….

Grčkoj prijete na tisuće ovrha. Tsipras traži obustavu dražbi kuća i stanova….

Grčkom društvu prijete stotine tisuća ovrha “kao rezultat izbora Mitsotakisove vlade”, rekao je čelnik SYRIZA-e Alexis Tsipras u televizijskom obraćanju emitiranom u petak.

“”Ukidanjem svih zakona za zaštitu prvog i jedinog krova nad glavom, Vlada je kreirala najteže uvjete života za tisuće kućanstava i profesionalaca pod kreditima”, istaknuo je Tsipras, naglašavajući da “nedavna odluka Vrhovnog suda uklanja i najmanju zaštitu dražbi kuća i stanova koje provode kreditne agencije.”.”

Dok kamatne stope vrtoglavo rastu, zajmoprimci koji su u tijeku sa svojim plaćanjima također se suočavaju s neizbježnim prisilnim dražbama kuća, dodao je.

“Suočavamo se s organiziranim planom za najveću preraspodjelu bogatstva koja se ikada dogodila, naime [uzimanje] od radničke i srednje klase i [davanje] stranim fondovima i bankama, a njegov razvoj se ne može tolerirati”, naglasio je.

Tsipras je pozvao premijera da “odmah obustavi sve dražbe kuća, komercijalnih stanova i poljoprivrednog zemljišta do nadolazećih nacionalnih izbora”.

Glavni oporbeni čelnik također je istaknuo da će “prvi zakonodavni akt iduće progresivne vlade biti zaštita prvog doma i podmirenje dugova za sve građane”., javlja AMNA