Kad se biskup nije pojavio na polnoćki, vjernici su se prepali da je umro, a kad ono: “Nešto sam čalabrcnuo…”

Kad se biskup nije pojavio na polnoćki, vjernici su se prepali da je umro, a kad ono: “Nešto sam čalabrcnuo…”

Kada se biskup nije pojavio na polnoćki, njegovi vjernici prepali su se da ga nije možda udarila kap, a on im je sutradan pojasnio da se najeo i zaspao u naslonjaču te navio alarm u pogrešno vrijeme.


Biskup Vittorija Veneta uspaničio je vjernike i suradnike kada se nije pojavio na božićnoj misi. Međutim, njegove brige bile su neosnovane – 73-godišnjak je misu naprosto prespavao.

Umjesto njega euharistijskim slavljem predsjedao je don Mirco Miotto, a Corrado Pizziolo pred vjernike je došao tek sljedećeg dana, piše Jutarnji list.

Monsinjor je desetak sati kasnije, za prijepodnevne svečane božićne koncelebrirane mise, objasnio što se dogodilo.

“Znam da sam neke od vas noćas preplašio, žao mi je. Prije ponoćke sam, oko 21, nešto čalabrcnuo, zavalio sam se u naslonjač i sam sebi rekao da za svaki slučaj postavim budilicu. Ali, umjesto na 22.50, ja sam je namjestio na 10.50, pa logično nije zazvonila. U neka doba čujem kucanje, bila je jedna pomoćnica, prepala se da me nije zgodila kap…”

Vjernici, radosni što je riječ tek o simpatičnom propustu, od srca su se nasmijali i nagradili voljenog biskupa pljeskom. On im se još jednom ispričao i poručio da se ne treba užasavati naših snova ni naših slabosti.