Oštetila i proračun EU-a? Nova optužba protiv potpredsjednice Europskog parlamenta pune katarskog novca

Oštetila i proračun EU-a? Nova optužba protiv potpredsjednice Europskog parlamenta pune katarskog novca

Pojavile su se nove optužbe protiv bivše potpredsjednice Europskog parlamenta Eve Kaili. Sumnja se da je izvršena “prevara na štetu proračuna EU-a”.


Osim optužbe za korupciju, stižu nove – o prevari na štetu proračuna EU-a. Kako je objasnilo Europsko javno tužiteljstvo, nove optužbe protiv bivše potpredsjednice Europskog parlamenta Eve Kaili odnose se na sumnju da je izvršena “prevara na štetu proračuna EU-a”, posebno u vezi s naknadama zastupnika u parlamentu EU-a, piše Deutsche Welle.

Ta se dodatna optužba pojavila se nakon istrage Europske službe za suzbijanje prevara (OLAF). Francesco Giorgi, 35-godišnji dečko grčke socijalistice i potpredsjednice Europskog parlamenta, slomio se pred sudom u Bruxellesu i priznao da je primio mito iz Katra.

Molio je da se iz pritvora pusti Kaili kako bi mogla biti s njihovim djetetom te istaknuo da ona nije bila uključena u primanje mita.

Europarlamentarci su u utorak razriješili dužnosti potpredsjednice parlamenta, a protiv takve odluke bio je samo hrvatski europarlamentarac Mislav Kolakušić.