Troje migranata 11 dana provelo na kormilu tankera! Putovali iz Nigerije na Kanarske otoke

Troje migranata 11 dana provelo na kormilu tankera! Putovali iz Nigerije na Kanarske otoke

LAS PALMAS – Trojica muškaraca subsaharskog podrijetla hospitalizirana su zbog dehidracije, nakon što su preživjeli 11-dnevni prijelaz Atlantika sjedeći na kormilu naftnog tankera, od nigerijske luke Lagos do Las Palmasa na Kanarskom otočju.

Španjolska obalna straža objavila je i fotografiju gdje sjede na lopatici kormila, dok su im noge jedva pola metra od mora, javlja španjolska novinaska agencija EFE.

Odmah im je pružena i hitna zdravstvena pomoć, te su, s obzirom na njihovo stanje odvedeni u lokalnu bolnicu.

Slijepi putnici na kormilima tankera uvijek se ukrcaju ispred iste luke

Njih trojica tajno su putovali naftnim tankerom Alithini II, koji plovi pod malteškom zastavom. A prema podacima za praćenje Vesselfinder.com i Marinetraffic.com, brod je iz Lagosa isplovio 17. studenog.

Mjesto gdje su pronađeni je mali prostor smješten na vrhu lopatice kormila, s vanjske strane trupa, ispod krme, na otvorenom i na milost i nemilost bilo kakvom udarcu mora.

To nije prvi put da su slijepi putnici otkriveni u luci Las Palmas de Gran Canaria na tako opasnom mjestu na brodu: u studenom 2020. pronađene su još tri osobe na lopatici kormila broda Ocean Princess II, naftnom tankeru za naftu pod zastavom Svetog Vincenta i Grenadina; te mjesec dana ranije još tri u brodu Champion Pula, još jednom naftnom tankeru iz Norveške. Oba broda su isplovila također iz nigerijske luke Lagos., prenosi morski.hr