Biden odgovorio Putinu: “Nuklearni rat se ne može dobiti. Svijet bi trebao prepoznati što ova nečuvena djela doista jesu”

Biden odgovorio Putinu: “Nuklearni rat se ne može dobiti. Svijet bi trebao prepoznati što ova nečuvena djela doista jesu”

Američki predsjednik Joe Biden održao je govor pred Općom skupštinom UN-a u New Yorku.


U svom govoru pred Općom skupštinom UN-a, američki predsjednik Joe Biden je istaknuo da je stalna članica Vijeća sigurnosti UN-a, Rusija, izvršila invaziju na svog susjeda, dodajući da je Moskva besramno prekršila temeljna načela povelje Ujedinjenih naroda.

Kaže da je ruski predsjednik Vladimir Putin pokušao “izbrisati suverenu državu s karte” i naziva ruski plan da organizira “lažne” referendume u dijelovima Ukrajine koje trenutno kontrolira “iznimno značajnim kršenjem povelje UN-a”.

Biden dodaje da je Putin UPUTIO NUK, dodajući da Rusija poziva još vojnika u borbu, a da Kremlj pokušava pripojiti dijelove Ukrajine, piše BBC.

“Nuklearni rat se ne može dobiti i nikada se ne smije voditi”, napominje Biden.

“Svijet bi trebao vidjeti nečuvena djela onakva kakva jesu“, istaknuo je Biden. Želi da se rat što prije okonča, ali i da želi da to bude na pravedan način.

“Jedina zemlja koja stoji Rusiji na putu je Rusija sama. Ukrajina ima ista prava kao i bilo koja druga suverena zemlja. Ostat ćemo solidarni s Ukrajinom”, istaknuo je.

“Mi nismo pasivni svjedoci povijesti, mi smo autori povijesti. Mi to možemo, moramo to učiniti, za sebe i za našu budućnost, za čovječanstvo”, zaključio je Biden nakon čega je uslijedio pljesak., prenosi dnevnik.hr