Uskoro ćemo vidjeti električnu verziju još jednog legendarnog automobila…

Uskoro ćemo vidjeti električnu verziju još jednog legendarnog automobila…

Prošlo je više od 60 godina od predstavljanja modela poznatog po specifičnom dizajnu i smještaju mjenjača.

Za nešto više od mjesec dana u Parizu će početi veliku automobilski sajam Paris Motor Show na kojem će automobilske kompanije izložiti svoje najjače adute, a nije teško zaključiti kako će elektrifikacija biti u prvom planu. Već smo pisali kako će na ovom sajmu Jeep predstavit svoj električni SUV Avenger, no onim malo starijima i ljubiteljima nostalgije bit će puno zanimljivije ono što u Parizu priprema Renault.

Ova kompanija planira oživjeti svoju legendu iz prošlog stoljeća i predstaviti je u električnom izdanju. Riječ je o modelu Renault 4, automobilu kojeg smo u prije 3 i više desetljeća često mogli vidjeti i na hrvatskim cestama. Pored “četvorke” Renault je ranije najavio kako će predstaviti i električnu verziju modela Renault 5 – na Paris Motor Showu prikazat će novu verziju tog vozila. Planovi kompanije vezani uz elektrifikaciju su veliki te namjeravaju do 2025. godine u ponudi imati deset automobila s električnim motorima.

Prema dostupnim podacima, Renault 4, kao i “petica” koristit će CMF-BEV platformu, imat će električni motor snage 132 KS te doseg od oko 400 km. S obzirom na to da će biti namijenjen gradskoj vožnji, riječ o respektabilnim brojkama koje bi trebale zadovoljiti većinu vozača.

Originalan model Renaulta 4 predstavljen je prije više od 60 godina (1961.) te je bio poseban po specifičnom dizajnu i povišenoj ručici mjenjača.

Fotografije ovog modela već su objavljene na nekim portalima, a kako će izgledati konkretan model, trebali bi saznati uskoro. Što se cijene tiče, na stranici Arena EV spominju kako je Renaultov plan da model Renault 5 stoji oko 20 tisuća eura, dok četvrtka trebala biti još jeftinija, piše zimo.dnevnik.hr.