Raspad okupatora, počela “bežanija” i s Krima: Hitno evakuiraju svoje obitelji…

Raspad okupatora, počela “bežanija” i s Krima: Hitno evakuiraju svoje obitelji…

Predstavnici ruskih okupacijskih “vlasti” hitno evakuiraju svoje obitelji s privremeno okupiranog Krima i južne Ukrajine.

To se navodi u izvješću koje je objavila Glavna obavještajna uprava Ministarstva obrane Ukrajine, prenosi Ukrinform.

“Uspješne akcije ukrajinskih branitelja prisiljavaju tzv. vlasti privremeno okupiranog Krima i juga naše zemlje da hitno presele njihove obitelji na teritorij Ruske Federacije”, stoji u izvješću.

Prema obavještajnim podacima, unatoč pokušajima Rusa da uvjere stanovništvo u sigurnost svog boravka na poluotoku, predstavnici okupacijske uprave, djelatnici savezne službe sigurnosti i zapovjednici nekih vojnih jedinica potajno pokušavaju prodati svoje domove i hitno evakuirati svoju rodbinu s Krima.

Također je utvrđeno da su okupatori zabranili sklapanje ugovora o kupoprodaji nekretnina, uveli ograničenja kretanja preko Krimskog mosta i na sve moguće načine pokušavaju zatvoriti pristup informacijama o protuofenzivnim akcijama ukrajinskih branitelja.

Kako je izvijestio Ukrinform, od 12. rujna ukrajinske snage napredovale su 12 kilometara u teritorij pod ruskom kontrolom u južnoj Ukrajini i oslobodile 13 naselja od ruskih okupatora.

U posljednja dva tjedna eliminirano je više od 1800 ruskih vojnika, oborena su dva zrakoplova i dva helikoptera u južnom smjeru.