Brnabić: Blokirajte nas da cijela EU vidi vaše vrijednosti!

Brnabić: Blokirajte nas da cijela EU vidi vaše vrijednosti!

Nakon što je premijer Plenković jučer izjavio kako se hrvatskim pilotima neće dogoditi ništa, sinoć je na twitteru reagirala sprska premijerka Ana Brnabić.

– Konačno, dajte blokirajte nam više taj europski put zato što tražimo, nakon 27 godina ignoriranja od strane svih, pravdu za pobijenu djecu. Što prijetite samo? Blokirajte, da cijela EU vidi vaše vrijednosti! Kad blokirate, trebate kolegama u EU objasniti da štitite ubojice dece. Hajde, napisala je Brnabić na twitteru.

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar pravosuđa Ivan Malenica u Banskim su dvorima održali sastanak s četvoricom pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u povodu podizanja srbijanskih optužnica.

Istaknuto je da Hrvatska od mjerodavnih srbijanskih tijela nije ni zaprimila službenu informaciju o podizanju ili potvrđivanju optužnica, te da ni piloti nisu obaviješteni o pokretanju kaznenoga postupka. Ministar Medved naglasio je da će se iskoristiti svi raspoloživi mehanizmi da se piloti zaštite.

Situaciju je, za posjeta Rijeci, komentirao premijer Plenković riječima da hrvatski piloti mogu biti mirni, te da će im hrvatska država pružiti svu potrebnu pravnu pomoć.

– Hrvatskim pilotima neće se dogoditi ništa. Ni danas, ni sutra, ni za pet, ni za deset godina. Bit će u Hrvatskoj, živjet će tu mirnim životom, neće od heroja obrambenog Domovinskog rata postati optuženici. Za naš pravni sustav to ne dolazi u obzir. Politički se to neće dogoditi. I to oni znaju, poručio je Plenković., piše HRT