NOVI UDAR PO RUSKIM ZRAČNIM BAZAMA NA KRIMU I OPET UNIŠTENJE ZRAKOPLOVA, A U ZRAK LETE I ŽELJEZNICE U RUSIJI

NOVI UDAR PO RUSKIM ZRAČNIM BAZAMA NA KRIMU I OPET UNIŠTENJE ZRAKOPLOVA, A U ZRAK LETE I ŽELJEZNICE U RUSIJI

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Anton Gerašenko sugerira da je u jučerašnjoj eksploziji na Krimu uništen velik broj ruskih aviona.

Naime, Gerašenko je objavio fotografiju iz satelita. Kako kaže, radi se o zračnoj bazi na Krimu u kojoj je jučer došlo do eksplozije. Na slici se, kaže dalje Gerašenko, nalaze 24 ruska vojna aviona – 12 SU-24M i 12SU-25CM. “Ovo je slika prije eksplozije. Veselim se onoj nakon”, napisao je.

Eksplozije na Krimu su dio ukrajinske protuofenzive? Institut za proučavanje rata kaže da su napadi na ruske pozicije na Krimu vjerojatno dio veće ukrajinske kontraofenzive. Nadalje, kažu kako se vjerojatno radi o ukrajinskoj protuofenzivi da bi se povratila kontrola nad zapadnom obalom Dnjipra. Iako Ukrajina nije potvrdila da stoji iza ovih napada, ISW piše kako je cilj oslabiti ruske opskrbne pravce.Uništena željeznica u Rusiji

U ruskoj oblasti Kursk uništena je željeznička pruga. Nije jasno tko je uništio tračnice kojima su, kako prenosi Kyiv Independent, prometovali teretni vlakovi, prenosi Index.