Rusi minirali nuklearku u Zaporižju, prijete da će ju raznijeti: “Spremni smo za posljedice – elektrana će biti ili ruska ili ničija”

Rusi minirali nuklearku u Zaporižju, prijete da će ju raznijeti: “Spremni smo za posljedice – elektrana će biti ili ruska ili ničija”

166. dan je rata u Ukrajini. Priprema se referendum o priključenju Rusiji u okupiranom Zaporižju, Rusi prijete da će raznijeti nuklearku. Ujedinjeno Kraljevstvo optužilo je Rusiju za korištenje kontroverznog oružja. Ukrajinci tvrde da je od početka rata poginulo 42.340 ruskih vojnika.


  • Rusi prijete da će raznijeti nuklearku u Zaporižju
  • Rusija je optužena za korištenje kontroverznih mina
  • Objavljeni su novi ruski gubitci
  • Ukrajinci su HIMARS sustavima pogodili položaje u Melitopolju
  • Šef UN-a upozorava da je napad na nuklearku – samoubojstvo
  • Još dva broda napustila su ukrajinske luke

Tijek događanja pratite iz minute u minutu u nastavku:

13:59 Ruski okupatori izjavili su kako su minirali nuklearnu elektranu u Zaporižju i da su ju spremni raznijeti, objavila je tvrtka Energoatom na Telegramu, prenosi ukrajinski portal Interfax.

“U svojoj izjavi je, šef radijacijske, kemijske i biološke obrane Ruskih obrambenih snaga general Valerij Vasiljev, koji trenutačno upravlja kompleksom NE Zaporižje, rekao da će tamo biti ili ruski teritorij ili spaljena zemlja”, objavila je tvrtka.

Prema izvješću Energoatoma, upravo je Vasiljev taj koji je izjavio da su Rusi minirali sve bitne dijelove nuklearnog postrojenja. “Kao što znate, minirali smo sve bitne zgrade i dijelove postrojenja NE Zaporižje. Ne mislimo ovo skrivati od neprijatelja. Upozorili smo ih. Neprijatelj zna da će nuklearna elektrana biti ili ruska ili ničija. Spremni smo za posljedice ovog koraka. A vi, ratnici, osloboditelji – morate znati da nam ne preostaju druge opcije. I ako dođe do te najteže odluke, donijet ćemo ju časno”, rekao je Vasiljev., prenosi dnevnik.hr