Vučić odgovorio Izetbegoviću: A što im je Srbija skrivila?

Vučić odgovorio Izetbegoviću: A što im je Srbija skrivila?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koji je komentirao što bi Srbija trebala napraviti ako želi mir i za sebe i za jugoistok Balkana.

“Da Rusija i Srbija hoće mir, imali bi ga sutradan. Rusija razara Ukrajinu. Srbija je razarala na Balkanu. Nema gdje nije napravila problem u proteklih 30 godina. Znamo što je bilo u Bosni i Hercegovini i umjesto da spuste loptu, umjesto da plate odštetu i umjesto da se ponašaju na civiliziran način, oni su ponovno izvor problema. Da hoće mir i sebi i nama, imali bi ga već danas”, kazao je Izetbegović u ponedjeljak na javnoj tribini u organizaciji SDA.

Vučić je gostujući na RTS-u rekao da “Srbiji ne pada na pamet da vode ratove protiv Bošnjaka”, prenosi Klix.ba.

Upitan da prokomentira stav lidera SDA da Srbija treba platiti ratnu odštetu Bosni i Hercegovini, Vučić je rekao da je to očito njegov “način da dobije glasove na izborima”.

“Rekao sam da neki ljudi ne traže pijetet za žrtvu, već pravnu legitimaciju za novac. I, kao što vidite, bio sam u pravu. A što im je Srbija skrivila, koju smo izjavu dali?”, izjavio je Vučić.

Kazao je da politika Srbije mora biti “politika ispružene ruke” prema Bošnjacima.

“Imamo mnogo Bošnaka koji žive u Srbiji, a on (Izetbegović) neka priča što hoće. Mi se za ratove ne spremamo, ne pada nam na pamet da vodimo ratove protiv Bošnjaka”, kazao je Vučić., prenosi direktno.hr