ZASTRAŠUJUĆA OBJAVA Je li to član Vučićeve stranke upravo najavio napad Srbije na susjede?

ZASTRAŠUJUĆA OBJAVA Je li to član Vučićeve stranke upravo najavio napad Srbije na susjede?

Vladimir Đukanović, istaknuti član Srpske napredne stranke, na čijem je čelu srpski predsjednik Aleksandar Vučić, napisao je na Twitter profilu da “mu se čini da će Srbija biti prinuđena krenuti u denacifikaciju Balkana”, što je ruski predsjednik Vladimir Putin koristio kao opravdanje za napad na Ukrajinu., prenosi direktno.hr

“Sve mi se čini da će Srbija biti prinuđena krenuti u denacifikaciju Balkana”, napisao je Đukanović, dodavši da se ipak “nada da griješi”.

Iako su ga korisnici Twittera napali zbog takvih izjava, Đukanović se tu nije zaustavio i zapitao se zašto se “krug dvojke (uže središte Beograda op. ur.) plaši denacifikacije”.
“Uznemirili su se kad sam napisao da bi Srbija možda morala pokrenuti denacifikaciju Balkana. Razumijem ja to, oni su uvijek podržavali svakog srpskog neprijatelja, od ustaša, balista, handžara… To je bila činjenica, bili su nacisti, i bili su srcu dvokruga svijeta”, napisao je Đukanović dodajući:
“Umjesto da budu sretni što Srbija ima kapaciteta da im pomogne u denacifikaciji, oni se bune protiv toga. Dodatno, pomažu im i beogradski parovi. Uostalom, denacifikacija je nešto što je neophodno i edukativno i hvala Bogu da će Srbija svima pomoći da se istjera nacizam.”
Kasnije je taj istaknuti “naprednjak” definirao denaficikaciju kao “proces iskorjenjivanja nacizma kao ideologije iz društva”, nakon čega je ustanovio da su Srbi najveće žrtve nacizma i kao takvi trebaju pomoći u provođenju denacifikacije.
“Srbi, kao najveće žrtve nacizma, za razliku od naših susjeda koji su naciste dočekali kao osloboditelje, imaju kapaciteta pomoći u denacifikaciji svakome tko to želi, valjda je to nešto što je normalno?” upitao je na svojem Twitter profilu.
Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin više puta je naglasio da je cilj njegove “vojne operacije”, kako Rusi nazivaju brutalnu invaziju na susjednu zemlju, denacifikacija Ukrajine.