Šojgu osvanuo u Donbasu i generalima dao specifično naređenje: ‘Želim uništenje!‘

Šojgu osvanuo u Donbasu i generalima dao specifično naređenje: ‘Želim uništenje!‘

Ruske snage prodiru kroz područje Donbasa u istočnoj Ukrajini i sada zauzimaju oko petinu zemlje.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu naredio je generalima da daju prioritet uništavanju ukrajinskih raketa dugog dometa te topničkog oružja, nakon što je oružje koje je Zapada isporučio Kijevu korišteno za napade na ruske opskrbne linije.

Gotovo pet mjeseci otkako je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio invaziju na Ukrajinu 24. veljače, ruske snage prodiru kroz područje Donbasa u istočnoj Ukrajini i trenutačno kontroliraju oko petinu zemlje, prenosi agencija Reuters.

Šojgu, jedan od Putinovih najbližih saveznika, bio je u inspekciji skupine Vostok koja se bori u Ukrajini, priopćilo je ministarstvo obrane, te je “naložio zapovjedniku da prioritet daju (uništenju) neprijateljskog raketnog i topničkog oružje dugog dometa”, priopćilo je ministarstvo.

Iz ministarstva su priopćili da je oružje korišteno za granatiranje stambenih područja Donbasa pod ruskom kontrolom i za namjerno paljenje polja pšenice i silosa za skladištenje žitarica. U agenciji Reuters ističu da nisu uspjeli provjeriti izvješća s bojnog polja ni s jedne od strana.

Televizijski kanal Zvezda prikazao je Šojgua, u borbenoj odori, kako se obraća zajedno sa zamjenikom ministra obrane Junus-Bekom Jevkurovim., prenosi jutarnji list