Lauc: U ovoj pandemiji su suludim odlukama svima nama uništene dvije godine života, a pokradene su i stotine milijardi…

Lauc: U ovoj pandemiji su suludim odlukama svima nama uništene dvije godine života, a pokradene su i stotine milijardi…

Znanstvenik Gordan Lauc oglasio se na fb-u:

“U ovoj pandemiji pojedini znanstvenici su pali kao žrtve medijske panike i zbog paničnog straha za vlastito zdravlje poduzimali su pretjerane i doslovno smiješne mjere zaštite. Strah lako može nadvladati razum i njima treba pomoći da shvate svoju pogrešku i prihvate da je ovo samo jedan od tisuća virusa koji napadaju ljude i da s njime moramo nastaviti živjeti.

Nažalost pojedini znanstvenici su bili eksponirani širitelji straha i tu je situacija puno kompliciranija. Neki od njih su također bili samo zavedene žrtve, no neki su bili i aktivni promotori širenja straha i panike koji su aktivno ušutkavali sve koji su pokušavali govoriti drugačije. Primjerice Nenad Bakic i ja od proljeća 2020. godine upozoravamo na pretjerano širenje straha i panike i zbog toga smo izloženi neviđenim medijskim napadima, vrijeđanjima, fotomontažama i slično. Takvi napadi na nas obeshrabrili su mnoge pa je u medijima stvoren dojam za znanstvenici većinski podržavaju kampanju širenja straha, što naprosto nikada nije bila istina.

Kampanju širenja straha promicao je vrlo mali broj znanstvenika, dok je većina znanstvenika cijelo vrijeme podupirala stavove koje smo promicali kroz pandemijski realizam. Sada i najveći širitelji straha počinju slati pomirljive poruke, no da bismo ih mogli shvatiti ozbiljno moraju nam pomoći identificirati one koji su bili aktivni lobisti industrije pandemije i naveli su ih da promidžbene poruke pandemijske mafije ljudima prenose kao „znanstvenu istinu“.

U ovoj pandemiji su suludim odlukama (koje je netko izlobirao) svima nama uništene dvije godine života, a pokradene su i stotine milijardi koje su završile u džepovima malog broja ljudi. Oni koji su u tome sudjelovali moraju nam pomoći identificirati prave krivce, jer dok to ne naprave i oni su samo suučesnici u velikom zločinačkom poduhvatu…”, napisao je Lauc.