U rujnu se udvostručio broj pacijenata na respiratoru u Osječko-baranjskoj županiji

U rujnu se udvostručio broj pacijenata na respiratoru u Osječko-baranjskoj županiji

COVID potvrde u zdravstvu i socijalnom sustavu uvode se zbog podizanja razine sigurnosti Objavljuje GLAS SLAVONIJE

Početkom rujna na području Osječko-baranjske županije bilježeno je dnevno između 20 i 30 hospitaliziranih osoba pozitivnih na koronavirus u osječkom Kliničkom bolničkom centru i Općoj županijskoj bolnici u Našicama, od čega su od jedan do dva pacijenta zbog težih problema bila na respiratoru. U posljednjih pet dana ovog mjeseca brojke hospitaliziranih osoba s pozitivnim nalazom na COVID-19 kreću se između 37 i 40, a broj pacijenata na respiratoru je također povećan i kreće se između pet i sedam osoba.

Novih 1812 slučajeva

Znakovito je dakle da broj novooboljelih raste i na ovom području, no više zabrinjava činjenica da raste i broj hospitaliziranih i onih koji zbog težeg oblika bolesti završavaju na respiratoru. Iz županijskog Stožera civilne zaštite i dalje pozivaju građane da se odazovu cijepljenju jer između 80 i 90 posto hospitaliziranih te onih koji moraju na respirator su pacijenti koji nisu cijepljeni ni jednom dozom cjepiva.

Prema podacima županijskog Stožera civilne zaštite objavljenim u srijedu, u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađena su 394 uzorka od kojih je 87 nalaza pokazalo pozitivan rezultat na koronavirus. Najviše je novopozitivnih osoba, čak 28, na području Osijeka. Na bolničkom liječenju je 37 osoba, i to u osječkom KBC-u 30 i sedam u Općoj županijskoj bolnici Našice. Na respiratoru je pet pacijenata. Trenutačno se 894 osobe u Osječko-baranjskoj županiji nalaze u samoizolaciji.

U Hrvatskoj je u 24 sata zabilježeno 1812 novih slučajeva zaraze koronavirusom među 10.978 testiranih, a umrlo je 13 osoba, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite. Broj aktivnih slučajeva je 8389, među njima je 706 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je 87 na respiratoru. Od početka pandemije 8539 osoba zaraženih koronavirusom je umrlo. Više na LINKU

DEMOS MEDIA