Doznajemo nove detalje o prosvjednicima antimaskerima : Prijavu dobila i učiteljica koja je učenike iz Krapinskih Toplica na Facebooku nazvala “mladim pesima”

Doznajemo nove detalje o prosvjednicima antimaskerima : Prijavu dobila i učiteljica koja je učenike iz Krapinskih Toplica na Facebooku nazvala “mladim pesima”

O aktualnostima vezanim uz događaje u školi u Krapinskim Toplicama aktualni prilog objavljuje ZAGORJE.COM. Policija je danas objavila kako je prijavila osam osoba, a među njima su i roditelji učenika koji ne žele da njihov sin stavi masku od ulaza u školu do učionice. Dosad je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno 26 prekršaja ispred škole u Krapinskim Toplicama – jedan prekršaj po čl.6. Zakona protiv javnog reda i mira (narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem), pet prekršaja iz 7. i čl. 11.  Zakona o javnom okupljanju (neprijavljeno javno okupljanje na mjestu gdje je to zabranjeno), sedam prekršaja po čl.47. st.2. t.9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (nenošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru),  13 prekršaja iz čl.16. Zakona o osobnoj iskaznici (odbijanje davanja osobne iskaznice na uvid, na traženje službene osobe), piše Index.hr. Osim osam osoba koje je prijavila, policija, doznajemo, za još sedam osoba utvrđuje identitet na snimkama od proteklih dana. Kako smo doznali, otac dječaka Kristijan Gaćina prijavljen je dva puta za nenošenje maske u četvrtak i petak pri ulasku u školu.  U petak je prijavljen i zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju, konkretno članaka 7 i 11 koji se odnose na neprijavljeno javno okupljanje na mjestu gdje je to zabranjeno (školska ustanova). Više detalja na izvornom LINKU.

DEMOS MEDIA