PREDSJEDNIK SAVJETA NA OTVARANJU “LIPOVLJANSKIH SUSRETA “

PREDSJEDNIK SAVJETA NA OTVARANJU “LIPOVLJANSKIH SUSRETA “

U subotu 28. kolovoza 2021. predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer sudjelovao je na svečanom otvorenju središnje manifestacije nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj ‘Lipovljanski susreti 2021.’ te prigodnim govorom pozdravio okupljene posjetitelje u ime Savjeta za nacionalne manjine i svoje osobno ime.

Savjet za nacionalne manjine tradicionalno je i ove godine bio supokrovitelj centralne manifestacije Lipovljanskih susreta.Program ovogodišnjih Lipovljanskih susreta sastojao se od predstavljanja pripadnika nacionalnih manjina koje žive na području Republike Hrvatske — pjesmom, plesom, nošnjama, tradicijskim obrtima, običajima i gastro ponudom.

Manifestaciju je otvorila izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Melita Mulić, savjetnica za ljudska prava i civilno društvo.Okupljenima se također obratio veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj Vasilj Kirilič budući da je Ukrajina zemlja partner ovogodišnjim ”Lipovljanskim susretima”.Manifestaciji su nazočili i zastupnici Hrvatskog sabora Željko Lenart i Krešo Beljak.

Svečano otvorenje manifestacije završilo je pjevačkim i plesnim nastupom Zaslužnog akademskog Zakarpadskog narodnog zbora iz Užgoroda iz Ukrajine, te vatrometom.

DEMOS MEDIA Izvor: Savjet za nacionalne manjine