Obilježen Dan Općine Vrbje…

Obilježen Dan Općine Vrbje…

Polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu i svečanom svetom misom obilježen je Dan općine Vrbje. Počast poginulim braniteljima koji su ugradili u temelje slobodne i neovisne Republike Hrvatske odali su predstavnici braniteljskih udruga, članovi DVD-a, članovi KUD-a Vrbje,udruga građana, predstavnici Općinskog vijeća predvođeni načelnikom Igorom Jurišićem. U ime Brodsko posavske županije i župana Danijela Marušića vijenac je položio Branko Sabo pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo socijalnu politiku i branitelje. Svečanu svetu misu u povodu Dana općine i blagdana Svetog Roka, zaštitnika župe ,predvodio je vlč. Željko Volarić

Svečanu sjednicu općinskog Vijeća otvorio je predsjednik općinskog Vijeća Milan Brkanac uz nazočnost svih općinskih vijećnika, izaslanika župana Branka Sabe, predstavnika braniteljskih udruga, predstavnika Dobrovoljnih vatrogasnih društava, predstavnika KUD-a Vrbje .

Nakon svečane sjednice okupljenim medijima obratili su se predsjednik Općinskog vijeća Milan Brkanac i Općinski načelnik Igor Jurišić, pogledajte i poslušajte što su rekli:

U popodnevnim satima održano je tradicionalno “Rokovo u Vrbju” u organizaciji KUD-a Vrbje. Doduše i ove godine u skladu s epidemiološkim mjerama, ali ipak nešto bolje bolje za razliku od lanjske godine. Organizatori su nošenjem bedža prisjetili se svog dragog i rano preminulog člana Drage Sekulića za kojeg kažu da je bio dobri duh” “Rokova u Vrbju.

m.strinavić