Beroš u Rijeci objavio da imamo 246 novih zaraženih osoba: “Očekujemo veće brojke nakon Sinja. Ignoriranje ove pošasti je pogubno”

Beroš u Rijeci objavio da imamo 246 novih zaraženih osoba: “Očekujemo veće brojke nakon Sinja. Ignoriranje ove pošasti je pogubno”

Premijer Andrej Plenković s dijelom ministara boravi na Kvarneru. U Rijeci je obišao KBC Rijeka na Sušaku, potom 3. Maj, a onda će se susresti lokalnim čelnicima i predstavnicima turističkog sektora u Opatiji.


Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je KBC Rijeku na Sušaku. Obišao je progres radova u tijeku na gradilištu Nove bolnice na Sušaku zajedno s ministrom zdravstva Vilijem Berošem i ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem te ravnateljem KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alenom Ružićem. Javlja Dnevnik.hr

Objedinjavanje bolničkih kapaciteta

Ministar Beroš kazao je kako je izgradnja ove bolnice najveći infrastrukturni projekt na tom području. “EU je prepoznala važnost istog i osigurala 1,1 milijardu kuna”, rekao je Beroš.

“Svjedočimo objedinjavanju bolničkih kapaciteta na riječkom području. Uskoro ćemo svjedočiti kraju ovog projekta koji je počeo 2017. godine, a trebao bi završiti krajem sljedeće godine”, istaknuo je Beroš.

Očekuje veće brojke nakon Sinja

Očekujemo veće brojke nakon Sinja. Svako veće okupljanje vodi tome. Svi se moramo prilagoditi novom epidemiološkom načinu života. S obzirom da ECDC ima nekoliko kriterija, mislim da se u ovom trenutku neće vidjeti promjene, no moramo biti pametni kako bi se ovakvo stanje zadržalo. Vjerujem da će Hrvatska ostati u narančastom, no ako veća okupljanja povećaju broj novih zaraženih, sigurno je da će se i to promijeniti”, kazao je Beroš.

Smatra da bi i sljedeći tjedan mogla biti ista situacija i da će Hrvatska ostati u narančastom.

Navodi da nije upoznat s detaljima o tome što se dogodilo nakon Sinjske Alke.

“Virus je oko nas, mi govorimo o sigurnosti Hrvatske, zdravstvenoj i ekonomskoj sigurnosti. Mislim da čelnici lokalne zajednice moraju biti prvi na braniku i poštivanju epidemioloških mjera”, navodi Beroš na pitanje novinara što je s gradonačelnikom Sinja Mirom Buljem nakon održane Alke.