Zadravec: Imam podatak da neki liječnici rade privatno dok su na bolovanju u KBC-u…

Zadravec: Imam podatak da neki liječnici rade privatno dok su na bolovanju u KBC-u…

Dijana Zadravec čestitala je novom vršitelju dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Zoranu Vatavuku na izboru te poručila kako ima njezinu podršku. Istaknula je da je svima u cilju zaštita pacijenata.

–  Želim mu dobre poslovne donose i želim naglasiti da ima moju punu podršku i nudim svoju punu suradnju, kao što sam nudila i svojim prethodnicima, vezano za pitanja oko onkoloških pacijenata i radiologije, rekla je Zadravec.

Smatra kako termin “reality show” nije primjeren stanju koje trenutno vlada u KBC-u Sestre milosrdnice. Donosi HRT

– U ovom trenutku na Zavodu za radiologiju, kojem sam predstojnica, radi 30 specijalista radiologije. Nema nas dovoljno s obzirom na volumen posla, ali mi smo zajedno sa specijalizantima kojih ima 20, najveća radiologija u zemlji. Javno komuniciranje da radiologa nema je potpuno krivo. Što se tiče Klinike za tumore, ondje rade radiolozi koji su ondje locirani po ugovoru, ali i kolege iz Vinogradske. Odrađuju se onkološki pacijenti. Nalaze će pacijenti dobiti u roku na način da ćemo uspostaviti teleradiologiju, danas je pravno formaliziramo, ali i na način da će dvije zagrebačke bolnice preuzeti neke pacijente. Ja sam i ranije dala prijedloge bivšem ravnatelju Zovaku, a danas ću i profesora Vatavuka upoznati s njima da ih žurno riješimo. Mislim da s te strane nema problema, naziv “reality show” nije adekvatan nego su mediji uključeni, a za to potrebe nije bilo. U pozadini stoje interesne skupine pojedinaca i privatnih klinika, što sam više puta istaknula u javnosti.

Vatavuk je ranije jutros rekao kako je sa Zadravec, kao i svima, u kolegijalnim odnosima, što je i ona potvrdila.

– Bila sam u dobrim kolegijalnim odnosima i s ministrom Berošem i dr. Zovakom. Kad smo počeli surađivati usko u nekim upravnim stvarima, razišli smo se u pogledima na rješavanje problema. To su problemi koji se tiču mojih prijava za korupciju i za nezakonitosti, a to sve imaju institucije s mojim imenom i prezimenom, ja se ne skrivam iza anonimnih prijava.

Zadravec je rekla kako očekuje da će uskoro biti raspisan i natječaj kako bi mogli realizirati dugoročnije planove za KBC.

Što se tiče prijave za mobing, kazala je kako je zatražila izuzeće dvaju članova Povjerenstva za unutarnji nadzor, dr. Milasa i dr. Vagića, jer su pokazali da su pristrani i nekolegijalni.

– Mi već duže vrijeme upozoravamo na nekorektne odnose s njihove strane gdje su na temelju pozitivnih argumenata iznijeli negativne činjenice. Tražila sam da se u ovim postupcima ta dva člana povjerenstva izuzmu. Očitovala sam se na brojne dopise i prepiske, postoji nevjerojatna pojava da se djelatnici s radiologije bune protiv svojih obveza iz ugovora o radu. Ako medicinsku sestru pozovete na odgovornost zašto je vratila šest pacijentica i pritom kazala da radiologa nema, ona vas prijavi za mobing. Moja je obveza organizacija, koordiniranje i kontrola rada djelatnika. To je potpuno nevjerojatna situacija, rekla je.

Dodala je kako joj nije poznato da se dr. Milas izuzeo iz Povjerenstva, kao i da se dr. Vagić nije.

Dijana Zadravec nakon što je za vršitelja dužnosti ravnatelja izabran Zoran Vatavuk

Dijana Zadravec nakon što je za vršitelja dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice izabran Zoran Vatavuk: https://bit.ly/2RdXOJN

Posted by HRT Vijesti on Wednesday, May 12, 2021