Neslužbeno: Danas više od 3000 novozaraženih….

Neslužbeno: Danas više od 3000 novozaraženih….

U Hrvatskoj je u utorak zabilježeno 1936 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 12096. Među njima je 1 948 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 192 pacijenta. Preminulo je 25 osoba. Javlja N1 televizija

Stanje po županijama 14. travnja 2021.:

  • Osječko-baranjska županija – 130 novih slučajeva zaraze
  • Bjelovarsko-bilogorska županija – 81 novi slučaj zaraze
  • Koprivničko-križevačka županija – 57 novih slučajeva zaraze
  • Sisačko-moslavačka županija – 41 novi slučaj zaraze
  • Požeško-slavonska županija – 31 novi slučaj zaraze
  • Istarska županija – 17 novih slučajeva zaraze

Tijek događaja:

9:34 Koprivničko-križevačka županija: 57 novih, jedna osoba preminula

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 57 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno su aktivna 202 slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo je 26 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 30 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba (1935. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

9:12 Istarska županija: 17 novih, dvije osobe preminule

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 525 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 17 novozaraženih osoba. Kod 11 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 1 osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja: Rijeka (1).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 5 osoba. Izliječeno je 12 osoba. Trenutno je 119 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 1763 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 76 osoba, a od toga se 9 osoba se nalazi u respiracijskom centru. Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminule su dvije COVID-19 pozitivne osobe (1931. i 1936. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

9:11 Neslužbeni podaci

Kako neslužbeno doznaje N1, danas je testirano više od 11.000 uzoraka, a pozitivno je više od 3000.

8:49 Osječko-baranjska županija: 130 novih, četiri osobe preminule

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađen je 481 uzorak od kojih je 130 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području 44 naselja u Osječko-baranjskoj županiji, a najviše (56) na području grada Osijeka, zatim 10 na području Đakova, po sedam Čepina i Darde, po šest Belog Manastira i Našica, četiri su iz Belišća, po tri s područja Antunovca, Petrijevaca, Popovca, Semeljaca i Valpova, po dvije Bilja, Čeminca, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Erduta i Kneževih Vinograda, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Feričanaca, Jagodnjaka, Marijanaca, Punitovaca, Satnice Đakovačke, Strizivojne i Trnave.

Na bolničkom liječenju nalazi se 117 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 87 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 16 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 30 pacijenata s tim oboljenjem. Preminule su četiri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 75 do 88 godina. Na području županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 966 osoba.

8:30 Bjelovarsko-bilogorska županija: 81 novi

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđen je 81 novi slučaj zaraze koronavirusom. 45 novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, po 7 novozaraženih osoba s područja je grada Daruvara i općine Rovišće, po 4 novozaražene osobe s područja su grada Čazme i općine Šandrovac, po 3 novozaražene osobe s područja su općina Zrinski Topolovac, Veliko Trojstvo i Velika Pisanica, 2 novozaražene osobe s područja su općine Dežanovac, a po 1 novozaražena osoba s područja je grada Garešnice i općina Velika Trnovitica i Veliki Grđevac.

U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je na liječenju 30 pacijenta zaraženih koronavirusom od kojih je njih 3 na respiratoru, a na opservaciji je 14 pacijenta. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalaze se 592 osobe.

8:17 Prve doze cjepiva Johnson&Johnson stigle u Hrvatsku

U Hrvatsku su stigle prve doze cjepiva Johnson&Johnson. Cijepljenje tim cjepivom u SAD-u obustavljeno je zbog pojavljivanja krvnih ugrušaka. Danas bi se Europska agencija za lijekove trebala bi se očitovati o ovom cjepivu, a dotad se, kako su izvijestili iz HZJZ-a, ono u Hrvatskoj neće koristiti.

8:06 Sisačko-moslavačka županija: 41 novi

Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan je četrdeset i jedna novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Radi se o četrnaest osoba s područja grada Siska, četrnaest osoba s područja grada Petrinje, pet osoba s područja općine Lekenik, dvije osobe s područja grada Popovače, dvije osobe s područja grada Gline, dvije osobe s područja grada Hrvatske Kostajnice, jednoj osobi s područja grada Novske te jednoj osobi s područja općine Topusko.

7:45 Nastavak masovnog cijepljenja

Na Velesajmu u Zagrebu i danas se nastavlja masovno cijepljenje građana.

7:32 Požeško-slavonska županija: 31 novi

Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 202 slučaja zaraze koronavirusom, 186 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 16 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 305 osoba, a ukupno je testirano 37276 osoba. Na posljednjem testiranju obrađen je 201 uzorak, od kojih je 31 pozitivan.

7:21 Samo na samoizolacije i bolovanja dosad potrošeno 150 milijuna kuna

Pandemija nam je do rujna prošle godine iz proračuna izbila 21 milijardu kuna, a od tada još čak 11 milijardi. Najveći dio novca otišao je na očuvanje radnih mjesta, dosad deset milijardi, a zdravstvo je na posljedice korone potrošilo gotovo dvije milijarde.