U srušenoj crkvi u Žažini ostao zatrpan orguljaš, ne javlja se…

U srušenoj crkvi u Žažini ostao zatrpan orguljaš, ne javlja se…

Pod ruševinama Crkve svetog Nikole u Žažini kod Lekenika spasioci traže jednu osobu nakon što se u potresu urušio cijeli krov crkve. U trenutku potresa u crkvi su se nalazile 4 osobe. Tri su spašene i lakše su ozlijeđene dok se za jednom još traga.

Za portal DNEVNIK.hr uživo se iz Žažine kod Lekenika javio reporter Nove TV Domagoj Mikić.

“Loše vijesti dolaze iz Žažine. U trenutku potresa u crkvi su se nalazile četiri osobe, a za jednom se još traga. Uskoro bi ovjde trebali stići pripadnici HGSS-a sa psima”, kazao je Mikić.

Načelnik općine Lekenik Ivica Perović kazao je kako je izuzetno teška situacija na cijelom području općine.

“Tri osobe su spašene s lakšim ozljedama. Radimo sve da pronađemo gospodina koji se zatekao s ozljedama”, kazao je načelnik.

Objasnio je kako se urušio svod te kompletan krov i toranj.

“Postoji opasnost da se ugroze živote i onih koji spašavaju ovaj život”, kazao je Perović.

“Vjerujem da će operacija potrajati još nekoliko sati”, kazao je.

Na teren je stigao i bager koji raščišćava ruševine. Planiraju se srušiti vanjski zidovi crkve, a tada bi vatrogasci trebali krenuti u potragu za muškarcem.

Zatrpan orguljar

U crkvi Svetog Nikole i Vida u mjestu Žažina blizu Petrinje organizirana je akcija spašavanja 65-godišnjeg mještanina Stanka Zeca kojeg je potres zatekao u crkvi. Vtarogasci su došli do njega, ali nažalost, već neko vrijeme ne uspijevaju uspostaviti kontakt s njim.

Zec, inače svirač crkvenih orgulja, ostao je zarobljen pod ruševinama 15 metara visokog tornja koji se u potresu odlomio i propao u unutrašnjost crkve. Osim njega u crkvi je bilo još troje njegovih kolega, ali su svi uspjeli pobjeći i izvući se lakšim ozljedama, kako doznajemo. Na licu mjestu su bili liječnici i 15-ak vatrogasaca koji su prvo morali devastiranu unutrašnjost crkve iz 18. stoljeća isprazniti od nekoliko desetaka tona cigle i šute, piše Jutarnji list.