Milanović i Plenković nakon obilaska Siska stigli u Petrinju: “Kakva je godina bila, takva je i završila”

Milanović i Plenković nakon obilaska Siska stigli u Petrinju: “Kakva je godina bila, takva je i završila”

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović stigli su u Sisak nakon serije jakih potresa koji su jutros pogodili područje grada i okolice. U Sisku je bio i ministar unutarnjih poslova Davr Božinović.

Gradonačelnik Dumbović rekao im je da očekuje pomoć države u saniranju štete. Milanović i Plenković trenutno su u zgradi poglavarstva koja je prilično oštećena u potresu. Nakon toga očekuju se izjave za medije koje ćete moći uživo pratiti na našem portalu. 

Prije toga obišli su zajedno i Sisak. “Kakva je godina bila, tako je i završila. Drago nam je da ovdje nema većih oštećenja. Razgovarali smo s gradonačelnicima Petrinje, Siska i Zagreba. Nastojat ćemo popisati štete i pokušati pomoći da se one što prije saniraju“, rekao je premijer. Javlja Dnevnik.hr

Predsjednik Zoran Milanović nije bio raspoložen za davanje izjava. 

“Čuli ste što je premijer rekao, to je to zasada”, rekao je Milanović.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček kazala je kako u potresima nitko nije ozlijeđen.

“U tijeku je sanacija dimnjaka i raščišćavanje žbuke. Činimo sve kako ne bi bilo ozlijeđenih. Osnovat ćemo povjerenstvo za procjenu šteta i sva šteta će biti sanirana. Očekujemo operativnu pomoć iz Zagreba”, kazala je gradonačelnica.

Podsjetimo, područje Siska jutros oko 6.28 sati zatresao je potres magnitude 5.0 po Richteru. Nakon nekoliko slabijih podrhtavanja, nešto prije 8 sati u razmaku od nekoliko minuta zaredala su se dva jača udara, od 4.7 i 4.1 po Richteru. U potresima nije bilo žrtava, a zabilježene su manje materijalne štete