Preokret u aferi Janaf: Barišić podnio ostavku i izlazi na slobodu, je li sve priznao Uskoku?

Preokret u aferi Janaf: Barišić podnio ostavku i izlazi na slobodu, je li sve priznao Uskoku?

Prema neslužbenim informacijama, Barišić je tražio dopunu obrane te na ispitivanju priznao inkriminacije za koje ga se tereti

Nakon tri mjeseca provedenih u istražnom zatvoru bivši šef uprave Janafa Dragan Kovačević, kojeg USKOK tereti da je primio 1,9 milijuna mita, danas će biti pušten na slobodu.

Puštanje Kovačevića koji je u istražnom zatvoru bio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, danas je sucu istrage predložio sam USKOK, a nakon što su ispitani svi svjedoci zbog kojih je Kovačević bio pritvoren. Piše Jutarnji list

U istražnom zatvoru ostaje gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić kojem je istražni zatvor određen također isključivo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali bi i on mogao uskoro na slobodu jer se bliži kraju ispitivanje svjedoka.

Nakon odluke da se pusti Kovačevića došlo je do preokreta i u odnosu na gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića koji je u istražnom zatvoru i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Naime, Barišić je podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Velike Gorice s čime je otklonio opasnost da bi mogao ponoviti djelo. Međutim, navodno je ostalo još nekoliko svjedoka na koje je Barišić mogao utjecati.

No prema neslužbenim informacijama, Barišić je tražio dopunu obrane te na ispitivanju priznao inkriminacije za koje ga se tereti. Ovu informaciju smo pokušali provjeriti kod njegova odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića ali nije odgovarao na pozive.

Poduzetnik Krešo Petek mogao bi ipak još neko vrijeme provesti u istražnom zatvoru jer je pritvoren zbog utjecaja na svjedoke ali i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Za njega će Uskok vjerojatno tražiti produljenje istražnog zatvora..