Vinko Grgić se povukao s mjesta gradonačelnika Nove Gradiške – ostavku potpisao u Remetincu…

Vinko Grgić se povukao s mjesta gradonačelnika Nove Gradiške – ostavku potpisao u Remetincu…

Gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, koji se nalazi u pritvoru od 18. rujna ove godine zbog sumnje da je Peteku pomogao dobiti posao izgradnje solarne elektrane Biosol u Novoj Gradiški, vrijedan više od 4 milijuna kuna., u četvrtak je podnio ostavku na gradonačelničku funkciju.

Ostavku je potpisao u Remetincu pred svojim odvjetnikom Zoranom Mataićem koji će ju službeno predati Gradu Novoj Gradiški na daljnje postupanje.

Da napomenemo, Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda, produžio je, na zahtjev USKOK-a istražni zatvor za dva mjeseca Kreši Peteku, Draganu Kovačeviću, Draženu Barišiću i Vinku Grgiću, osumnjičenima u aferi Janaf zbog mogućnosti ponovog počnjenja kaznenog djela i mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Ostavkom je Vinko Grgić otklonio mogućnost počinjenja kaznenog djela no, zbog čudne odluke Uskoka o načinu ispitivanja svjedoka, čini se da Vinko Grgić neće tako brzo iz Remetinca. Naime, od 19 svjedoka ispitano je njih samo pet i prema našim izvorima niti jedan nije teretio Grgića za navedena kaznena djela optužbe

Tomislav Kamber, zamjenik ravnateljice USKOK-a, 16, je listopada kazao je medijima da je do sada ispitao ukupno 37 svjedoka.

“Dosada ih je u mjesec dana ispitano ukupno 37, dakle išao sam srazmjerno ispitivati i pravedno, gledajući koliko koji okrivljenik ima svjedoka, tako da smo za onog okrivljenika koji ima najviše svjedoka na koje može utjecati, za njega sam primjerice ispitao najviše svjedoka“, kazao je Tomislav Kamber.

Za komentar ove odluke zamoli smo odvjetnika Zorana Mataića,zastupnika Vinka Grgića u ovom postupku.

Odvjetnik Mataić u telefonskom razgovoru rekao nam je da je ovo uistinu čudna odluka USKOK-a ali i njihovo pravo da ispituju svjedoke na način kako je navedeno i obrana se na to ne može žaliti. No, iz toga proizlazi da onaj optuženik koji ima najmanje svjedoka tehnički može izaći zadnji iz pritvora u Remetincu što je van svake logike,rekao je.

Isto tako nam je potvrdio da se u ovoj fazi provodi objedinjeni postupak, što po njemu nema logike, jer Vinko Grgić nema apsolutno nikakve veze sa Kovačevićem i ostalima. Vinka Grgića USKOK tereti da mu je “obećano” mito od strane Peteka i ne može se povezivati sa drugim osobama, kazao nam je Mataić.

ms/dm