Trojica prijatelja iz Frankfurta do Zmajevca došli biciklom i to sve zbog višeg cilja, kako bi pomogli djeci oboljeloj od malignih bolesti…

Trojica prijatelja iz Frankfurta do Zmajevca došli biciklom i to sve zbog višeg cilja, kako bi pomogli djeci oboljeloj od malignih bolesti…

Iza Miljenka, Tomislava i Marka deset je dana pedaliranja i prevaljenih 1400 kilometara.

Oni su trojica prijatelja, vođa puta bivši nogometaš, a projekt hvale vrijedan. Što zbog cilja, što zbog njihove vlastite borbe koja je prethodila putu dugom 1500 kilometara.

Stigli su iz Frankfurta do Hrvatske, a dio prikupljenog novca donirali su udruzi koja radi s djecom oboljelih od malignih bolesti. 

Iza Miljenka MrkonjićaTomislava Mrkonjića i Marka Marića deset je dana pedaliranja i prevaljenih 1400 kilometara. “Put za Život” inicirao je Miljenko koji je kao dijete obolio od raka limfnih žlijezda.

“Prije desetak godina sam ja obolio raka i prebolio sam ga i zdrav sam i živ, i to je moj motiv”, kazao je Miljenko. Rodom iz Imotskog točnije Zmijavaca, a rođen u Njemačkoj, iako se odlučio za rutu od Frankfurta do Imotskog.

“Prešli smo Alpe, bili smo na minusu, bili smo na plusu, na vjetru, na kiši, na suhome. I sve smo to prebrodili zato što smo imali podršku dragih ljudi”, opisuje put.

Na svom putu humanitarnim donacijama prikupili su oko 13 tisuća eura, a ni kiša, ni snijeg nisu ih zaustavili u misiji. Javlja RTL