Pojavila se lažna snimka vijesti da je uhićen medulinski načelnik: Ovo je zastrašujuće!

Pojavila se lažna snimka vijesti da je uhićen medulinski načelnik: Ovo je zastrašujuće!

“Načelnik Općine Medulin s nekoliko suradnika priveden je danas istražnom sucu pulskog Županijskog suda. Sumnja se na malverzacije zemljištem, dozvolama i pogodovanjem investitorima na atraktivnim projektima u Općini Medulin”, prenosi Jutarnji.

Ovako glasi snimka, koju je Glas Istre primio i koja je, prema nekim dojavama, u subotu objavljena u radijskom eteru. Na prvo slušanje snimka se čini autentičnom zbog prepoznatljivog spikerskog stila i glasa koji neodoljivo podsjeća na Hrvatski radio. Ali, s Hrvatskog radija potvrđeno je da tu vijest nisu objavili, ni u petak niti u subotu, a cijelu situaciju su komentirali “kao više nego neobičnu”.

Vijest o navodnom privođenju šokirala je i samog načelnika Gorana Buića, koji je od novinara doznao “da je u subotu bio priveden”.

– Ovo je degutantno. Ne mogu vjerovati čime se sve pojedinci služe kako bi me diskreditirali, i to običnim lažima. Netko o meni širi laži i to već duže vrijeme, jer očito smetam. Jučer sam cijeli dan proveo s ljudima koji mogu potvrditi gdje sam sve bio. Ujutro sam radio, bio sam sa sinom na barci, a navečer na ping-pongu s prijateljima. Sad se ja moram opravdavati za nečije laži. Ovo postaje zastrašujuće i planiram tužbu. Radiš svoj posao najbolje što možeš i na kraju ti se ovako namješta. Nemam riječi, izjavio je Buić za Glas Istre.

Poslušajte snimku koju je objavio Glas Istre: