U velikoj akciji policije pao mladić kojem je cijelo selo zavidjelo: ‘Ne radi, a vozi Mercedes‘

U velikoj akciji policije pao mladić kojem je cijelo selo zavidjelo: ‘Ne radi, a vozi Mercedes‘

U mjestu Košute kod Trilja jučer je za mještane bio pravi spektakl nakon što se kod obiteljske kuće 33-godišnjeg Domagoja K. u ulici Kukuzovačkih žrtava pojavilo desetak policijskih automobila, što označenih što neoznačenih, javlja Slobodna Dalmacija.

Policajci Službe kriminaliteta droga zajedno s kolegama došli su u pretragu njegove obiteljske kuće i drugih prostorija te su “pretresli” i novoizgrađenu kuću koja se nalazi u neposrednoj blizini stare obiteljske kuće.

Pri pretrazi te nekretnine Domagoj je policajcima dragovoljno predao dvije crne PVC vrećice u kojima je bilo nešto više od šest kilograma i 320 grama marihuane te još jednu kesu u kojoj se nalazilo još gotovo 10 kilograma još uvijek neosušene marihuane. Također im je dao i digitalnu vagu za precizno mjerenje na kojoj su bili vidljivi tragovi “trave”.

U staroj, pak, obiteljskoj kući 33-godišnjak je držao još jednu vrećicu u kojoj je bilo oko 940 grama iste droge.

Osim toga, policajci su pratražili i obiteljsku kuću Domagojevog susjeda 21-godišnjeg Ante K. u istoj ulici. Tamo su pronašli jednu vrećicu sa oko 660 grama djelomično suhe droge marihuane.

Također, mladić je policajcima pokazao i skrovište u dimnoj kuhinji gdje je držao preko tri kilograma i 300 grama iste droge te jednu digitalnu vagu s tragovima marihuane. Obojica su uhićeni i predani pritvorskom nadzoniku uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a bit će tijekom subote ispitani na ODO-u Split.

Zanimljivo je, kako smo doznali, da su obojica već nekoliko godina “radili”, da se o njihovom biznisu, kako to obično i biva, u malom mjestu kao i susjednom Trilju dosta “brujalo”, no nitko ništa nije znao. Bilo je tu, doznajemo, i zavisti ostalih mještana koji su gledali kako mladić od tridesetak godina bez dana radnog staža vozi mercedes, gradi kuću, kupuje zemljišta…

Osim akcije u Košutama, inspektori Službe kriminaliteta droga splitske policije su u petak imali još jednu akciju u kojoj su pretražili stan u Odeskoj ulici kojeg koristi Boško M. (52).

Tamo im je on, kako se to popularno kaže, dragovoljno predao 137 grama amfetamina, digitalnu vagu sa tragovima droge i pet stabljika biljke canabis sativa visine od 75 do 95 centinetara. Nakon kriminalističkog istraživanja Boško nije priveden već je pušten uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, piše Slobodna Dalmacija.