Nezadovoljni nametnutim mjerama organiziraju prosvjed u Zagrebu….

Nezadovoljni nametnutim mjerama organiziraju prosvjed u Zagrebu….

Kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo restriktivnim mjerama, skupina građana okupljena u Inicijativi za ljudska prava i slobodu organizira u subotu, 5. rujna, okupljanje u Zagrebu nazvano “Festival Slobode”. Potaknuti primjerima diljem svijeta, planiraju se udružiti, okupiti i izaći na ulice, doznaje Večernji list

– Ako ste nezadovoljni nametanjem mjera koje nam ograničavaju svakodnevni život, tada znajte da su nam najveća prepreka da ih se oslobodimo strah i pasivnost, kao i međusobne besmislene podjele. Zato vas pozivamo da se zajedno pokrenemo, ujedinjeni rame uz rame, mirno i dostojanstveno, u cilju bezuvjetne obrane naših ljudskih prava i slobode – poručuju u pozivu na okupljanje i napominju kako djeluju iz srca te nemaju materijalne koristi od okupljanja kao ni veze s političkim strankama, ideologijom ili religijom. 

– Jedini motiv koji nas pokreće i koji nas sve povezuje je bezuvjetna obrana ljudskih prava i sloboda, koje nam pripadaju po Ustavu i po Rođenju – napisali su na Facebooku.  

– Ne proizvodimo nerede, ne potičemo mržnju ni podjele, već pozivamo na međusobno uvažavanje i suradnju – poručuju. 

Za okupljanje 5. rujna organizirali su i glazbeni program iznenađenja te organizirali prijevoz autobusima iz drugih gradova koji će, kako tvrde, biti povoljan i tek toliki da pokrije trošak goriva. Prijevoz će organizirati iz Rijeke, Splita, Zadra, Dubrovnika, Osijeka, Šibenika i iz Istre. 

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex