Milanović,Medved i Milošević danas u Gruborima: 25.godišnjica zločina nad srpskim civilima…

Milanović,Medved i Milošević danas u Gruborima: 25.godišnjica zločina nad srpskim civilima…

U Gruborima se obilježava 25. godišnjica zločina nad srpskim civilima. Počast žrtvama odat će potpredsjednici Vlade Tomo Medved i Boris Milošević.

Prošlo je dvadeset dana od operacije Oluja kad su hrvatske snage čistile teren zbog prolaska Vlaka slobode. U zaseoku 20 kilometara od Knina bili su pripadnici Ujedinjenih naroda. Ugledali su dim koji se nadvio nad Grubore. Kad su došli u selo, zatekli su kuće u plamenu i pronašli 6 tijela. Samo dvoje srpskih civila bilo je mlađe od 60 godina, piše HRT.

Danas, četvrt stoljeća poslije, počast žrtvama dolazi odati Tomo Medved, potpredsjednik Vlade, ministar hrvatskih branitelja, general ranjavan u Domovinskom ratu, nositelj odlikovanja. U Grubore dolazi s drugim potpredsjednikom Vlade. SDSS-ov Boris Milošević bio je i u Kninu, na proslavi Oluje.

Na proslavi Oluje u Kninu u dojmljivom govoru premijer Andrej Plenković poručio je – imajmo svi hrabrosti i ljudskosti iskazati pijetet prema žrtvama drugih naroda. Jer kao zemlja koja je pobijedila u nametnutom ratu žalimo zbog svih stradalih, žalimo zbog svih civila ne samo Hrvata, nego i Srba, kao i drugih nacionalnosti.

Na komemoraciji u Gruborima bit će i predsjednik Republike Zoran Milanović. Za zločin u tome mjestu nitko nije odgovarao, piše HRT.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex